Cazibe Merkezlerinin akıbeti belli oldu

Cazibe Merkezlerinin akıbeti belli oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 23 ilin kapsamı içinde olduğu cazibe merkezleri ile ilgili programda sona gelindi.

Koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ta olan projenin son detayları Cumhurbaşkanlığı'nda netleştirilirken, verilecek teşviklerde projelerin bilanço yeterlilikleri, iş yapma tecrübeleri, yaratacağı katma değer ve istihdam gibi kriterler öncelikli belirleyici faktör oldu.

Işık, yaptığı açıklamada cazibe merkezleri programının sonuçlarına ilişkin çalışmanın ilk Kanun Hükmünde Kararnamede yer alacağını ifade etti. KHK'nın yeni yıl gelmeden bu ay içerisinde çıkarılması planlanırken, destek paketi de böylece yeni yıla yetiştirilmiş olacak. Programa başvuranlar da 2018'in başından itibaren desteklerden faydalanmaya başlayabilecek.

DETAYLI İNCELEME YAPILDI

Doğu ve Güneydoğu ile diğer bölgeler arasındaki kalkınmışlık sorununu kökten çözecek olan cazibe Merkezleri programında 24 Ocak-27 Şubat tarihleri arasında 3 bin 380 firmadan projeleri alınmıştı. Bu projeler yaklaşık 375 bin kişiye istihdam sağlanmasını ve 92 milyar liralık yatırımları öngörürken bazı projelerin rantabl olmadığının görülmesi, aynı zamanda terör örgütü FETÖ ile bağlantısı tespit edilen bazı şirketlerin de destekten yararlanmaya çalışmasının saptanması üzerine her şirket tek tek incelemeye tabi tutuldu.

Bu sebeple projenin tamamlanması ve destekten yararlanacak firmaların açıklanması süreci bu kadar uzarken, projede son rötuşların da Cumhurbaşkanlığı'nda yapıldığı ve nihai halini aldığı ifade edildi.

23 İL TEŞVİK KAPSAMINDA

Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ilde ekonominin canlanması için süper teşvikler verilmesini içeren cazibe Merkezleri programında başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı. Buna göre Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır illerini içeren program kapsamında hangi firmaların destekleneceği kamuoyuna duyurulacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.