Ceceli suskunluğunu bozdu

Ceceli suskunluğunu bozdu

Mustafa Ceceli, Kral POP TV’de yayınlanan Mehmet’in Gezegeni programına konuk olarak müzik ve özel yaşantısıyla ilgili açıklamalar yaptı. Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Ceceli, sevilen şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

Mustafa Ceceli, Kral Grubu’nun kendisi için çok önemli olduğunu anlatarak sohbete başladı. Ceceli, “Kral Müzik Ödülleri’nde ödül almayı eskiden hayal bile edemezdim. Üniversitede yurttayken televizyonda seni izlerdim ve o müzik ödül töreni dün gibi hafızama kazılıdır” dedi.

 

‘Beni ilk Sezen keşfetti’

Gezegen Mehmet, Mustafa Ceceli’ye sesini kimin keşfettiğini sorması üzerine ünlü şarkıcı, “Beni ilk keşfeden Sezen Aksu’dur. Sezen hanım; “Herkes söylüyor, sende bir şeyler söyle’ demişti. Ben de Levent Yüksel’den ‘Kadınım’ şarkısını söylemiştim ve sonra ‘Hadi yeni prodüksiyon’ diye ayağa fırlamıştı” sözleriyle anlattı.

‘Keman ve ney asla çalamam’

Pek çok enstrüman çaldığını söyleyen ünlü şarkıcı, “Çalamadıklarımı söyleyeyim. Keman çalamıyorum ve nef üfleyemiyorum. Benim en iyi çaldığım enstrüman piyanodur” dedi.

Emre Altuğ’un sunduğu bir programda yaşadığı talihsiz bir olayı anlatan ünlü şarkıcı, “Programda şarkı okurken çok yukarı çıkmaya çalışmıştım ve detone oldum. Aklıma  birden herkesin ertesi gün internette bunu konuşacağı geldi. Allah’tan öyle olmadı” sözleriyle itirafta bulundu.

‘Sezen’in yeri ayrı’

Sezen Aksu’nun hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Mustafa Ceceli, “Onu tek kelimeyle anlatmak sanırım imkansız..Ama bir kelime seçecek olsam ‘şefkat’ kelimesini seçerdim. Çünkü hayatında çok fazla kırgınlıkları olmuş ve en güvendiği kişiler yanından bir anda gitmiş. O hep derdi; ‘Ben kimseden gitmem’ diye. Şarkısı da var; ‘Ben kimseden gidemem, gitmem” şeklinde” dedi.  

Mustafa Ceceli, Gezegen Mehmet’in  motivasyon kaynağını sorması üzerine, “Ben bunun değişken olduğunu düşünüyorum. Kimisi üzüntüden beslenir. Kimisinin de motivasyon kaynağı mutluluktur. Benim için aslında çok fark etmiyor. Aranjman yaptığında o anki modun aslında hiç önemli olmuyor. İlla ‘her okuduğum şarkıyı yaşadım’ diye de bir durum yok” dedi.  

‘Sinan Akçıl çok başarılı’

Mustafa Ceceli, İrem Derici ile birlikte seslendirdikleri Sinan Akçıl’ın “Kıymetlim” şarkısını “Sinan Akçıl bana bu şarkıyı yolladığında ona; ‘Ruh halin her neyse orada kal Sinan.’ dedim. Gerçekten hem hareketli hem slow şarkılarda belli bir duyguyu yakalamak kolay değil. Bence son yılların en başarılı müzisyenlerinden biri Sinan Akçıl’dır” sözleriyle anlattı.

‘İrem’in hep yanındaydım’

İrem Derici, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede kalırken kendisini hiç yalnız bırakmayan Mustafa Ceceli, “İrem’in kulağını çekmedim, gittim elini tuttum. Önemli olan bir rahatsızlık geçirdiğinizde o durumdan ders çıkarmanız. Ona dostu olarak kızmadım ama tavsiyede bulundum. O benim kardeşim, kıymetlim…” dedi.

‘Ahmet Kaya muhteşem’

Mustafa Ceceli, program günü Ahmet Kaya’nın ölüm yıl dönüm olması nedeniyle Ahmet Kaya ile ilgili duygularını da dile getirdi. Ünlü şarkıcı, “ Onun üstlendiği misyonun içinde şarkılarını da düşünürsek muazzam. Bence Ahmet Kaya’nın muhteşem eserleri var. Onu rahmetle anıyorum. “dedi. Ceceli, canlı yayında Ahmet Kaya’nın “Nereden Bileceksiniz” şarkısını da canlı olarak seslendirdi.

‘Çok mutluyum’

Mustafa Ceceli, yaşadığı olumsuz olaylar hakkında düşüncelerini “Ben çok iyiyim, her şeyden öte Allah’a şükrediyorum. Çok mutluyum ve huzurluyum. Önümüzdeki hafta Moskova’da konserim var. İlk defa Rusya’da konser vereceğim. Sonra Azerbaycan var. Mutluyum, normal hayatıma devam ediyorum” sözlerle paylaştı.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.