Celal Eren Çelik olası HDP operasyonunu 4 gün önce kaleme almıştı

Celal Eren Çelik olası HDP operasyonunu 4 gün önce kaleme almıştı

PKK ve onun siyasi temsilcisi HDP’ye bugün yapılan operasyonu gazeteci Celal Eren Çelik 4 gün önce siyasetcafe'deki köşesinde yazmıştı.

Kobani olaylarıyla ilgili 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Sırrı Süreyya Önder ile aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de bulunduğu 82 kişi bugün sabah saatlerinde yapılan operasyon ile gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilenler arasında PKK’nın siyasi temsilcisi HDP'li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri olduğu da bildirildi.

 

Gazeteci Celal Eren Çelik operasyonun ayak seslerini 4 gün önce siyasetcafe’de yayınlanan yazısıyla takipçileriyle paylaşmıştı.

 

Çelik yazısında; “Ancak yukarıda saydığımız örnekleri de göz önüne aldığımızda ve olaya bir de bu pencereden baktığımızda sanki yaklaşan bir büyük ve önemli operasyonu yapacak Cumhuriyet Başsavcısı’na “Siyasal iktidar desteğinin” psikolojik alt yapı çalışması ve PR’ı olarak okumak da gayet mümkün bu ziyareti. Operasyon nedir,kime ya da kimlere yapılacaktır bilemem ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tip “Arkandayız” mesajları vermeyi sevdiğini,”Yedirmem” cümlesi ile özetlenebilecek yapısını gayet iyi bildiğimden ötürü bu seçeneği de bir köşeye not edin diyorum sadece.“Saray’daki savcı” bize neyi gösterecek, bekleyip göreceğiz… “ demişti.

 

Celal Eren Çelik'in yazısının tamamı için tıklayın

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.