Celal Eren Çelik yazdı: TÜGVA'nın milyonluk 'Altın Çocukları'

Celal Eren Çelik yazdı: TÜGVA'nın milyonluk 'Altın Çocukları'

Gazeteci Siyasetcafe.com yazarı Celal Eren Çelik, 'TÜGVA'NIN KIRMIZI "ÇİZGİ"Sİ' başlıklı bir yazı kaleme aldı ve TÜGVA içerinde bir şirket üzerinden kurulan "Ticari Ağ" ilişkilerini ifşa etti.

Dün sosyal medya ağı Twitter'da 'AKP ÇOCUKLARI' isimli hesaptan yapılan paylaşımlar AK Parti'li bazı gençlerin ultra lüks yaşamını gözler önüne sermiş daha sonra ise bu gençlerin Kalyon Ajans isimli reklam ajansı ile ticari faaliyet gösterdikleri ve ajansın sahibi olan Kemal Bilal Aydın'ın Bilal Erdoğan'ın Kartal Anadolu Lisesi'nden arkadaşı olduğu ve halen Bilal Erdoğan'ın Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu AK Parti'nin "gözde" vakfı TÜGVA'nın yönetim kurulunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bu gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından Gazeteci Siyasetcafe.com yazarı Celal Eren Çelik, 'TÜGVA'NIN KIRMIZI "ÇİZGİ"Sİ' başlıklı bir yazı kaleme aldı ve TÜGVA içerinde bir şirket üzerinden kurulan "Ticari Ağ" ilişkilerini ifşa etti.

 

İşte o yazı:

 

Türkiye Gençlik Vakfı Adına İmtiyaz Sahibi:İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 01.05.2018 yılında 500 bin TL sermaye ile kurulan ve "Meslek Grubu" BASIM-YAYIN olarak belirlenen bir şirket var: ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON TİCARET ANONİM ŞİRKETİ...

Bu şirketin yönetim kurulu üyeleri ise şu şekilde:

Faruk Duruş

Eyüp Balta

Seçkin Koç

Yunus Becit

Bu isimlerin tamamının ortak özelliği ise "TÜGVA YÖNETİM KURULU ÜYESİ" olmaları

Ama bununla bitmiyor... Şirketin "Eski" ortaklarına bakınca da yine bir o kadar tanıdık isimler karşımıza çıkmakta...

Örneğin TÜGVA'nın Genel Başkanı Enes Eminoğluu şirketin eski ortaklarından, TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Suat Kır yine şirketin eski ortağı...

Ve gündeme bomba gibi düşen,sahiplerinin ultra lüks hayatı ile gündeme gelen KALYON AJANS'ın sahibi ve Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı, hali hazırda da TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi olan Kemal Bilal Aydın da bu şirketin eski ortağı!

HER YERDE AYNI İSİMLER...

AKP'nin "gözbebeği" olarak da nitelenen TÜGVA'nın Genel Başkanı'ndan pek çok yöneticisini ortak yahut eski ortak olarak bir araya getiren bu şirketin ortakları pek çok yerde karşımıza çıkmakta...

Örneğin TÜGVA'nın Fikirname isminde bir dergisi bulunmakta...

Bu derginin künyesine bakıldığında az önce ORTAK VE ESKİ ORTAKLARINI  saydığımız ve bu isimlerin hepsi TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkanı olan ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ndeki isimler yine karşımıza çıkıyor...

Fikirname Dergisi reklam gelirlerini ise kamu kurumlarından sağlamakta!

Bu derginin imtiyaz sahibi TÜGVA adına TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Yazı İşleri Müdürü Faruk Duruş (TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi),Yayın Danışmanı ise Suat Kır (TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi)...

Bu 3 isim de az öncer bahsettiğimiz ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin ortağı yahut eski ortağı konumunda.

DİJİTAL MEDYADA "ŞAHA KALKAN" BİR ŞİRKET: PAPİLLON

TOBB ve TEPAV iş birliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla 2019 yılında bir tören düzenlendi...

Bu törende "TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN 100" şirketi açıklanarak bu şirketlere ödülleri verildi.

İşte bu şirketlerden bir tanesi de henüz 5 yıllık bir şirket olan PAPİLLON DIGITAL İLETİŞİM VE BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ'ydi.

Şirket İstanbul Ticaret Odası'na 02/09/2014 tarihinde kaydedilmişti. 500 bin TL sermaye ile kurulan bu bilişim şirketi sadece 5 sene içerisinde nasıl olmuştu da Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen şirketlerinden birisi olmakla kalmamış milyon dolarlık cirolara ulaşmıştı?

Bu şirket PAPILLION DİJİTAL AJANS markası ile faaliyet göstermekte.

PAPILLION DİJİTAL AJANS'ın müşteri listesinde ise TÜRK TELEKOM,THY,KUVEYT TÜRK,ÜLKER,İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, Bilal Erdoğan'ın kurdurduğu ETNOSPOR FEDERASYONU -Ki Bilal Erdoğan da aynı zamanda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı-VAKIF BANKASI'nın klatılım bankası olan VAKIF KATILIM,TRT1,KOSGEB,TRT KURDİ,TEDAŞ gibi kurumları görmekteyiz...

Peki kimin bu şirket?

Bu PAPILLION DİJİTAL AJANS'ın sahibi TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi olan Yunus Becit. Becit aynı zamanda yukarıda da belirttiğimiz "eneteresan" kesişme noktası olan ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON TİCARET ANONİM ŞİRKETİ isimli şirketin de ortağı!

TÜGVA'NIN SOSYAL MEDYA "AĞI"...

Sosyal medyada "içerik siteleri" giderek daha popüler bir hale gelirken kısa bir süre önce ÖZÇEKİM isimli nbir içerik sitesi kuruldu...

Bu sitenin sahibine baktığımızda sitenin TÜGVA'ya ait olduğunu görmekteyiz.Sitenin sahibi TÜGVA adına eski Genel Başkan İsmail Emanet...

Peki başka hangi isimler var bu ÖZÇEKİM isimli sosyal medya ağında?

Evet TÜGVA Yönettim Kurulu üyeleri ve genel başkanının  ortak noktası ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON TİCARET ANONİM ŞİRKETi ORTAKLARI burada da karşımızda.

Bu şirketin ortaklarından olan TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Duruş ÖZÇEKİM sitesinin "Yazı İşleri Müdürü"...

Az önce bahsettiğimiz 5 senede kamu kurumları ve yandaş firmalardan aldığı işlerle milyondolarlık bir şirket haline gelen Yunus Becit bu sitenin Genel Yayın Yönetmeni. Ha bu arada bu sitenin rekam işlerini de tabi,i ki Yunus Becit'in sahibi olduğu PAPILLION DİJİTAL AJANS yapmakta!

Devlet kurumlarından aldığı işler ile bir anda zengin olan Kalyon Ajans'ın sahibi ve TÜGVA Yönetim Kurulu Sahibi aynı zamöanda ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON'un eski ortağı olan Kemal Bilal aydın bu ÖZÇEKİM isimli sosyal medya içerik ağının "SANAT DANIŞMANI"!

BİLAL ERDOĞAN'IN OKUL ARKADAŞI DA ORTAK!

Her yerde karşımıza çıkan bu ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON'un bir diğer ortağı ise Eyüp Balta... Eyüp Balta şu an hali hazırda TÜGVA'nın Genel Başkan Yardımcısı...

Eyüp Balta'nın TÜGVA resmi sitesindeki özgeçmişinde " İstanbul Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisansı eğitimine tez aşamasında devam etmektedir" şeklinde bir bilgi bulunmakta... Bir tez öğrencisinin 500 bin TL sermayeli bir şirkete nasıl ortak olduğu ise soru işareti olarak ortada duruyor.

Ama Eyüp Balta'nın parlal bir iş hayatı CV'si olmasa da önemli bir özellliği var: Eyüp Balta,Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden okul arkadaşı!

"HAYIRSEVER" ORTAK!

ÇİZGİ YİYECEK GIDA İNŞAAT YAYINCILIK ORGANİZASYON A.Ş'nin bir diğer "ortağı" ise TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Seçkin Koç... Koç'un uzmanlık alanı "AB PROJELERİ ve FONLAR"

Tabii hal böyle oluncva bir STK lazım fon almak için ve zaten işin o kısmı da Beyaz Kalem Derneği kurularak çözülmüş.Seçkin Koç işte bu derneğin Genel Sekreteri aynı zamanda. Bu derrnek bünyesinde "STAJ OKULU"isimli bir organiasyon barındırıyor. Bu organizasyon ise yüzlerce bilişim ve insan kaynağı konusunda staj yapmak isyteyen öğreciye hem de "ücretsiz" hani tabiri yerindeyse "hayrına" eğitim veriyor.

STAJ OKULU resmi sitesinde kendisini şöyle tanımlıyor: "...Üniversitelerde eğitim almakta olan gençler, sektöründe uzun yıllardır çalışmış kişilerle bir araya gelip, uzmanlarından ücretsiz eğitim almakta, onların vizyonlarını ve birikimlerini dinleme imkanı bulmaktadır.
Geleneksel stajda her stajyer sadece bir alanda pratiği tanıma imkanı bulurken StajOkulu’nda tek seferde onlarca farklı alanı tanıyıp pratik yapma imkanı bulabilmektedir."

Ama yine özellikle vurguladıkları bir şey hiç bir ücret talep etmedikleri. Zira yine STAJ OKULU'nun resmi sitesinde yazıldığına göre pek çok devletin ve eğitim kurumunun sponsorluğunu almaktalar.

Bu devletlerin ve eğitim kurumlarının ve sponsorluk meblağlarının isminin açıklanmaması ise dikkat çekici.

İşte TÜGVA yöneticileri,işte bir şirket üzerinden kurulan "Ticarİ Ağ", işte "ticaret dehası" (!) olarak bir kaç sene içerisinde milyonlarca lira oynamaya başlayan AKP'nin "STK" SEVDALISI (!) gençleri... 

 

siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:gazzetta9.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.