Celal Eren Çelik'ten CHP'yi karıştıracak yazı: 10 Aralık Hareketi ve Kılıçdaroğlu

Celal Eren Çelik'ten CHP'yi karıştıracak yazı: 10 Aralık Hareketi ve Kılıçdaroğlu

Gazeteci Celal Eren Çelik CHP kulislerini karıştıracak bir analiz ile yine gündemi sarsacak bir yazıya imza attı. Çelik, 10 Aralık Hareketi'nin cumhurbaşkanlığı seçimi planını anlattı.

CHP Dip Dalga Hareketi ile CHP'de muhalefet bayrağını açan gazeteci Celal Eren çelik, 10 Aralık Hareketi'nin CHP içinde kurduğu kumpası yazdı. 

Çelik Haber Alternatif sitesinde yayımlanan yazısında,

10 ARALIK HAREKETİ Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını seçimi “KAZANMASI” için değil Erdoğan karşısında seçimi “KAYBEDECEK” tek aday olduğu için istiyor.

Zira 10 ARALIK HAREKETİ’nin planına göre Kılıçdaroğlu seçimi kaybedecek…

Seçimi kaybedecek olan Kılıçdaroğlu Genel Başkanlıktan da istifa edecek… iddiasına bulundu.

 

İşte Çelik'in 10 ARALIK HAREKETİ’NİN "ÖLDÜRÜCÜ” PLANI: KEMAL KILIÇDAROĞLU başlıklı yazısı:

 

10 ARALIK HAREKETİ “CHP Kapatılsın” deyip yeni bir sol parti kurmak için yola çıktığında CHP’nin başında Kemal Kılıçdaroğlu henüz yoktu ve Kılıçdaroğlu yeni yeni CHP Grup Başkanvekili olarak ortaya çıkarttığı yolsuzluk dosyaları ile “Parlamaya” başlamıştı.

O zamanlar 10 ARALIK HAREKETİ’nin öncü kadrolarında ise DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Prof.Dr. Burhan Şenatalar, Oğuz Kaan Salıcı gibi isimler vardı.

Sonrasında malum “Kaset skandalı” bir anda patladı, zaten “Parlamakta” olan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye Genel Başkan oldu…

Ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olmasının hemen ardından 10 ARALIK HAREKETİ’nin “öncü kadroları” CHP’de yönetici oldu,milletvekili oldu…

“KAPATILMALI” dedikleri partiye Süleyman Çelebi ve Oğuz Kaan Salıcı Milletvekili, Burhan Şenatalar da PM üyesi oldu…

Oğuz Kaan Salıcı “Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olarak “Türk solunun önündeki en büyük engel,müze yapılmalı” dediği CHP’de bugün 2 numaralı isim…

***

Şimdi bu kısa girizgahı boşa yapmadık 10 ARALIK HAREKETİ-KEMAL KILIÇDAROĞLU ilişkisi bağlamında…

Zira Kemal Kılıçdaroğlu ile 10 ARALIK HAREKETİ arasındaki ilişki hep bir “Kazan-Kazan” ilişkisi şeklinde sürdü.

Kemal Bey partiyi tamamen kontrolü altına alıp, eski Kemalist,ulusalcı,solcu unsurları partiden tasfiye edebilmek ama bununla da kalmayarak partiye 2. Cumhuriyetçi,liberal,muhafazakar kadroları yerleştirebilmek için 10 ARALIK HAREKETİ’nin sahip olduğu “NETWORK” ve bu ekibin “Medya-Finans” bağlantılarını kullandı.

10 ARALIK HAREKETİ ise Kılıçdaroğlu’na verdiği destek ile CHP’nin “Dönüşümü dizayn edilirken” en önemli konumları-mevkileri teker teker ele geçirdi.

Bugün gelinen  son durumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olsa da partide “ÖRGÜTLERDEN SORUMLU” Genel Başkan Yardımcısı olan Oğuz Kaan Salıcı önderliğindeki 10 ARALIK HAREKETİ’nin partiyi perde arkasından yönetmektedir.

Keza son kurultayda pek çok ilde tek adaylı kongreler ile CHP gelenekleri yerle yeksan edilirken asıl amaç tüm kurultay delegasyonunun 10 ARALIK HAREKETİ tarafından dizayn edilmesiydi ki bu büyük ölçüde başarılmıştı.

Şimdi az önce bir önceki kurultayda 10 ARALIK HAREKETİ’nin kurultay delegasyonunu Oğuz Kaan Salıcı eli ile nasıl dizayn ettiğini bir köşeye not edin zira geri döneceğiz.

***

Şimdi sizlerle bundan 1 sene öncesine gidiyoruz…

CHP’de Genel Merkez’de sınırlı sayıda kişinin haberi olan bir konuda bir anket yaptırılması kararı alınıyor…

Anketin konusu: “ALEVİ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYINA OY VERİR MİSİNİZ?”

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüyor, 10 ARALIK HAREKETİ’nin öncü kadroları başta Oğuz Kaan Salıcı, Canan Kaftancıoğlu ve sonradan bu ekibe “Eklemlenen” Erdoğan Toprak Kılıçdaroğlu’nu “Aday olması” konusunda sürekli teşvik ederlerken Kılıçdaroğlu’nun en büyük çekincesi halkın “Alevi” bir Cumhurbaşkanı adayına oy vermeyeceği, AKP’nin de bunu istismar edeceği şeklinde.

Uzatmayalım, anket yapılıp sonuçlar Kılıçdaroğlu’nun masasına konulduğu andan itibaren Kılıçdaroğlu da adaylık noktasında ilk kez artık ciddi ciddi bunu  düşünmeye başlıyor zira anketin sonucu %52 oranında “ALEVİ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYINA OY VERİRİM” şeklinde.

O günden sonra 10 ARALIK HAREKETİ’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na “Mutlaka aday olması” yönünde adeta “Tam saha presi” başlıyor.

Başta Oğuz Kaan Salıcı, Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan Toprak olmak üzere bu ekip yanına Bülent Tezcan gibi isimleri de alarak sürekli biçimde Kılıçdaroğlu’na “Mutlaka aday olmalısınız” “Şimdi tam zamanı” şeklinde baskı kuruyor ve telkinlerde bulunuyorlar.

Ve bu telkinler sonuç veriyor, Kılıçdaroğlu meşhur 140 Journos YouTube kanalına çekilen PR çalışması sözde belgeselden hemen önce tam anlamı ile “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” için ikna oluyor.

Ancak ortada bir sorun var; yapılan tüm anketlerde Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi isimler Erdoğan’ı seçimin 2. Tura kalması halinde geride bırakırken hatta Meral Akşener’in bile Erdoğan karşısında küçük bir farkla kazanma şansı bazı anketlerde gözükürken hiçbir ankette Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı geçemiyor.

Hatta Kılıçdaroğlu Erdoğan’dan fark yiyen tek aday oluyor bu anketlerde…

Kılıçdaroğlu bu kez de anketlerde geride olması nedeni ile adaylık için tereddüt içerisinde kalıyor.

***

Bu bağlamda 2 “ANKET FİRMASI SAHİBİ ” dikkat çekmeye başlıyor…

Bu anket firmalarından birisi sürekli CHP’yi neredeyse AKP ile aynı oyda gösteren anket sonuçları yayınlıyor…

Eşi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bu “Anket firmasının” sahibinin her bir açıklaması TELE 1, KRT, CUMHURİYET, HALK TV gibi CHP’ye yakın yayın organlarında boy boy haber olmaya başlıyor, bu ismin adeta “Anket firması” sahibi olmasından öte bir “Kanaat önderi” gibi lansmanı yapılıyor…

Evet Kemal Özkiraz’dan ve firması AVRASYA ANKET’ten bahsediyoruz…

Bir diğer “ANKET FİRMASI” sahibi ise  ANAR ARAŞTIRMA’nın sahibi İbrahim Uslu…

Eşi AKP Milletvekili, AKP MKYK Üyesi ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu olan İbrahim Uslu kendisi de Erdoğan’ın eski danışmanı olan bir isim…

Kendisi Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi danışmanlığına” getiriliyor.

Bu 2 ismin tam da bu süreçte tüm firmalar tam aksini söylerken “CHP koptu geliyor,%30’lara dayandı” kıvamındaki anket ve analizlere başlaması tamamen tesadüf tabii…

Ama biz yazmaya devam edelim yazmaya…

Ve çevresi böyle “Donatılan” Kılıçdaroğlu’na anketlerde insanların korkudan gerçek fikirlerini söyleyemedikleri, toplumda büyük bir AKP ve Erdoğan karşıtlığı olduğu,anketlerde geride olduğu rakamlara itibar etmemesi zira insanların asıl sözü sandıkta söyleyecekleri, alanda büyük bir birikmişlik olduğu, kendisinin de Erdoğan karşısındaki “En doğru ve en güçlü” aday olduğu, gençliğin kendisinin arkasında olduğu ve aynı zamanda “İTTİFAKI KURAN VE BİR ARADA TUTAN” lider olarak adaylığın “Doğal hakkı olduğu” 10 ARALIK EKİBİ tarafından sürekli telkin ediliyor.

Ayrıca 10 ARALIK HAREKETİ tarafından Özkiraz’ın CHP’yi %30’lara yakın gösteren anketleri, İbrahim Uslu’nun “AKP bitti,Erdoğan çaresiz” temalı analizleri “En gerçekçi sonuç ve analizler” olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına konuluyor, kendisine sunuluyor.

Burada şu notu düşelim; İbrahim Uslu CHP’de resmi olarak “Danışman” görevinde ama Avrasya Anket ve Kemal Özkiraz’ın anketlerinin Kılıçdaroğlu’na 10 ARALIK HAREKETİ tarafından “Ana argüman” olarak lanse edildiği bilinmekte ve bu bilgide tüm kaynaklar mutabık durumda.

Ancak bundan Kemal Özkiraz’ın haberinin olup olmadığı konusunda çelişkili bilgiler var.

Yani kimi kaynaklar Özkiraz’ın uzunca süredir 10 Aralık ekibi ile birlikte çalıştığını  belirtirken, kimi kaynaklar ise Özkiraz’ın zaten CHP’ye yakın bir isim olması nedeni ile anket sonuçlarında yüksek çıkan CHP oylarının Özkiraz’dan habersiz biçimde Kılıçdaroğlu’nun “İknası için” 10 ARALIK HAREKETİ tarafından temel argümanlardan birisi haline getirildiğini ve yine Özkiraz’ın kendi bilgisi dahilinde olmadan partiye yakın basın organlarında sıklıkla yer almasının önünün 10 ARALIK HAREKETİ tarafından açıldığı ifade ediliyor.

Bu notu da düştükten sonra devam edelim…

10 ARALIK HAREKETİ’nin bu yoğun telkin, markaj ve presi sonrasında Kılıçdaroğlu da zaten niyeti olan adaylık konusunda “En doğru zamanda” olduğuna ve kendisinin “En doğru isim” olduğuna inanıyor ve çeşitli röportajlarında bu niyetini açıkça belli etmeye de başlıyor…

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu Mart ayı içerisinde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları’na “Cumhurbaşkanlığı fikirleri konusunda” duyduğu rahatsızlığı iletiyor “Herkesin işini yapması” mesajını bir MYK toplantısı sonrasında gönderiyor.

Zaten akabindeki süreçte açıklamaları ile de gerek İmamoğlu gerekse Yavaş’ın bir dönem daha belediye başkanlığı yapmasının uygunluğunu ifade ederek bu 2 ismin önünü kesiyor.

***

Şimdi “Arkadaş ne var bunda tabii ki 10 ARALIK HAREKETİ partinin Genel Başkanı aday olsun, seçim kazansın isteyecek” diyebilirsiniz ama Ankara’da CHP kulislerinde yaklaşık 1 aydır konuşulanlar hiç de öyle demiyor.

CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun “Adaylığa ikna edilmesi” 10 ARALIK HAREKETİ’nin en başından bu yana, yaklaşık 1 senedir adeta dantel gibi işlediği bir “Sürecin” ve kurgulanan büyük bir “Planın” parçası…

***

Bu plana uygun olarak 10 ARALIK HAREKETİ’nin önce Alevi Cumhurbaşkanı tedirginliğini kırdığı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yakın markaj ile Cumhurbaşkanlığı adaylığına adım adım ikna ettiği bunu ise Kılıçdaroğlu’nun seçimi KAZANAMAYACAĞINI bildiği için yaptığı ifade ediliyor.

Yanlış okumadınız.

10 ARALIK HAREKETİ Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını seçimi “KAZANMASI” için değil Erdoğan karşısında seçimi “KAYBEDECEK” tek aday olduğu için istiyor.

Zira 10 ARALIK HAREKETİ’nin planına göre Kılıçdaroğlu seçimi kaybedecek…

Seçimi kaybedecek olan Kılıçdaroğlu Genel Başkanlıktan da istifa edecek…

Hatırlarsanız yazımızın başında son kurultay delegelerinin Oğuz Kaan Salıcı yani 10 ARALIK HAREKETİ tarafından “Dizayn edildiğini” vurgulayarak “Not edin geri döneceğiz” demiştik.

İşte bu “Dizayn” da ta o zamandan yani son kurultay sürecinden başlatılarak yapılan “Büyük planın” bir parçası. Zira Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olup kaybederse Genel Başkanlıktan istifası sonrasında parti “OLAĞANÜSTÜ” Kurultay yapmak zorunda olacak.

“OLAĞANÜSTÜ KURULTAY” ın özelliği ise yeniden parti içi ilçe,il delegelik seçimleri olmadan “SON KURULTAYDAKİ DELEGELER” ile seçimin yapılması.

Yani “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY” olursa yeni genel başkanı bizzat Oğuz Kaan Salıcı ve 10 ARALIK HAREKETİ’nin belirlediği Kurultay delegeleri seçecek.

Ve tabii ki bunun sonucunda Kılıçdaroğlu tamamen tasfiye edilirken 10 ARALIK HAREKETİ ise parti yönetimini tamamen ele geçirecek ve 2009 yılında başlattıkları mücadele 12 sene sonunda tam anlamı ile “ZAFERLE” sonuçlanacak.

Ha bu arada 10 ARALIK HAREKETİ için Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çok önemli.

Zira 10 ARALIK HAREKETİ asıl planlamasını ve öngörüsünü Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan karşısında seçimi “KAYBEDECEĞİ” üzerine inşa ederken aksi bir durumda da “Kazanan” olacağı bir oyun kuruyor.

Şöyle ki;10 ARALIK HAREKETİ Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak seçim kazandığı senaryoda “Zafer kazanmış” Kılıçdaroğlu’nu adaylığı için kendisi dahi tereddüt ederken cesaretlendiren ve arkasında duran yapı olacak .

Kılıçdaroğlu yıllardır AKP ve Erdoğan’ı “Partili Cumhurbaşkanlığı” nedeni ile eleştirdiği için seçimi kazanır kazanmaz 10 ARALIK HAREKETİ tarafından kendisine verilen destek karşılığında “Etik kurallar” öne sürülerek CHP Genel Başkanlığı görevinden istifası istenecek.

Kılıçdaroğlu “Partili Cumhurbaşkanlığı etik değil” diyerek CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa edecek ve yine “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY” toplanacak.

Ve az önce de belirttiğimiz üzere olağanüstü kurultayda bir önceki kurultayda Oğuz Kaan Salıcı tarafından belirlenen delegeler 10 ARALIK HAREKETİ’ni partiye tamamen hakim hale getirirken çok büyük bir ihtimalle Canan Kaftancıoğlu-Oğuz Kaan Salıcı ikilisinden birisini CHP Genel Başkanı seçecek.

Yani Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olduğu takdirde 10 ARALIK HAREKETİ’nin seçim sonucu ne olursa olsun kazanmış olacağı bir “Plan kurulmuş” durumda.

Ve 10 Aralık Hareketinin öncü kadroları yani Oğuz Kaan Salıcı’lar, Canan Kaftancıoğulları, Erdoğan Topraklar kendi siyasi ikballeri için Türkiye’nin geleceğini ateşe atmakta hiç tereddüt etmiyorlar…

Şimdi Oğuz Kaan Salıcı’nun bugün İzmir’de basına kapalı toplantıda partililere yaptığı konuşmadaki “ Yerel seçimlerde başarılı olabileceğimizi gördük. Bundan sonraki süreçte de başarılı olacağız. Peki bu ittifakı kuran kim? Kemal Kılıçdaroğlu. İttifakı ayakta tutan kim? Yine kendisi.

Genel başkanlar arasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hamlelerine karşı, bu hamleleri boşa düşüren, ittifakın içinde ve dışındaki bütün partilerle, genel başkanlarıyla bu süreci götüren kim? Yine sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Bundan sonraki süreci örgütleyecek olan, başında olacak olan, bana sorarsanız liderlik edecek, Cumhurbaşkanı olacak olan kişi yine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Tabi ki ittifak bileşenleri ile adayımıza karar verilecek.” sözlerini de alın  bu anlattıklarımızın altına koyun…

Ve söyleyin “Nasıl plan?”

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.