Celal Eren Çelik'ten Melih Gökçek'e bomba sorular!

Celal Eren Çelik'ten Melih Gökçek'e bomba sorular!

Siyasetcafe.com yazarı gazeteci Celal Eren Çelik eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e cevaplaması için sorular sordu. Çelik sosyal medya hesabından sorduğu sorulara cevap beklediğini ifade etti.

Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazeteci Celal Eren Çelik'e sosyal medyadan cevap verince  soru yağmuruna tutuldu.

 

celal-twit-1.JPG

 

Siyasetcafe.com yazarı Celal Eren Çelik, Gökçek'e cevap vermesinin yanı sıra bir çok soru yöneltti.

 

Daha önce de sorduğum sorulara cevap alamadım diyen Çelik, Gökçek'in bu sorulara cevap vermesini istedi.

İşte Çelik'in Gökçek'e sorduğu ve cevap beklenen sorular:

 

BİR ANKARA BELEDİYESİ:"ZOR SORULAR BUNLAR" 1-Eski Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek,biz az önce Murat Karayalçın'ın Japonya'ya tahvil ihracı ile nasıl metro finansmanını sağladığını yazınca hemen bir masal anlatarak cevap verdi...

 

2-Gökçek cevabında özetle diyor ki"Japonya'dan gelen para işçi maaşlarının ödenmesinde kullanıldı,metroya harcanmadı"... "

 

3-Bizim Japonya'dan tahvil ile gelen finansman bilgimizin belgesi de var zsten Gökçek'in bunu kabulü de...Ama kendisinin "O para maaşlara harcandı" iddiasının belgesi falan yok.Dedik ya "Masal"

4-Demek ki Melih Gökçek istediği zaman "cevap verebiliyor" masal.da olsa... O zaman Melih Bey'e ilk kez Eylül 2019'da,ikinci kez Kasım 2019'da sorduğumuz ama tek kelime cevap vermediği o soruları tekrar soralım o zaman...

 

5-Ama bizim sorular öyle kendisin "kayıkçı kavgası" yaptığı gazetecilerin "paslaşma sorularına" benzemez...Hadi başlayalım...

6-Melih Gökçek geçtiğimiz aylarda yaptığı bir paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt faaliyetlerini küçümseyerek, "Bizim yaptıklarımızın zekatı olamaz" demişti...

7-SORU:Mansur Yavaş, kullanım ömrü 15 sene olan "sıcak asfalt" döküyor.Siz kullanım ömrü 1 sene olan "soğuk asfalt" döküyordunuz ve o asfaltlar niyeyse her yıl değişip duruyordu. E "birilerine" de iş çıkıyordu değil mi Melih Bey?

8-Ankaralıların ve Ankaralı gazetecilerin çok iyi tanıdığı"Kapıcı Burhan"kimdir? Son olarak Büyükşehir Belediyesi Asfalt Koordinatörü yaptığınız lakabı da değişip "Asfalt Burhan" olan Burhan Yazar'ın muhteşem başarı hikayesini(!),özel ve bulunmaz(!) niteliklerini anlatır mısınız?

9-Melih Bey,Ankara'ya "bedava" dağıttığınız ama milleti zehirleyen kalitesiz kömürlerin geldiği Black Diamond şirketi var mesela hani Cayman Adaları tarafında...Onun da "zekatını" ödemeyi düşünür müsünüz bi ara...Ha bu arada kim getiriyordu o kömürleri?

10-11-Şimdi size bir "Cemaat-Vakıf" sorusu geliyor. Hazır mıyız Melih Bey,"uzmanlık" alanınızdan soracağız...

11-Erenköy Cemaati'ne bağlı Muradiye Okullarının sahibi olan Muradiye Kültür Vakfı'nın kurduğu 20 paravan şirket aracılığı ile sizin imzanız ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 1994-1995-1995 yıllarında aldığı 70 milyonluk ihaleleri nasıl açıklayacaksınız?

12-Söz Cemaatlerden açılmışken... Fethullah Gülen'e "PREZANTASYON" yapmak için Pensilvanya'ya gittiniz mi?

13-Ankara'da tam 500 tane afiş ilan panosunu usülsüz olarak kiraladınız mı?

 

14-Otobüs alımı yapılması için Hazine Müsteşarlığı'ndan izin almanız gerekmekte...Peki siz Hazine Müsteşarlığı'ndan izin almadan otobüs ihalesi açıp alım yaptınız mı? İhaleyi kazanan firma ile ile özel bir pazarlık yaptınız mı?

15-Melih Bey,eski ANAP'lı"Terzi Seyfi"nin özelliği nedir? Seyfi Saltoğlu sizin arkanızdan"TKP'den kazanacağını bilse yarın TKP adayı olur"demesine rağmen nasıl 20 yıl sizin sağ kolunuz olarak belediye meclis üyeliği yapmıştır?Seyfi Bey'in evinin önündeki bulvarın adı ne olmuştur?

16-Görev yaptığınız süre boyunca ısrarla Türk Bayrağı Yasası'na ve Türk Bayrağı Tüzüğüne aykırı davrandınız mı? Bu konuda alınan mahkeme kararlarını hiçe sayarak uymamakta direndiniz mi?

17-Ankara'nın en fazla ranta açık yerlerden birisi olan Eryaman Güzelkent Toplukonut Alanı, nasıl belediye şirketi Metropol İmar A.Ş'ye verildi? Bu bölgede iş yapan taşeron firmalar size yakınlığı ile bilinen firmalar mıydı?

 

 

18-Ankara Dikmen Vadisi Projesindeki inşaatlara sizin de izniniz ile usulsüz inşaat ruhsatı verildi mi? Sizin evinizin de aynı Dikmen Vadisi'nde oluşu tesadüften ibaret mi?

19-Melih Bey, başkanlık konutunuza aldığınız eşyaların ihalesinde yolsuzluk yapıldı mı? Bu konuda soruşturma geçirdiniz mi?

20-EAS firması kimindir? Bu firmaya ihalesi yapılan 25 bin adet elektronik kartlı su ölçme sistemi alımı ihalesinde Atlas-Manas konsorsiyumunun haksız olarak elenmesi yoluyla ihale kazandırılıp haksız rant sağlandı mı?

21-Geçtiğimiz yıllarda kapanan KANAL A televizyonu ve ardından kurulan SES TV belediye şirketleri eli ile finanse edildi mi?Sizin "özel konuk" olarak saatlerce ekranda kaldığınız KANAL A için Ankara'daki afiş ve ilan panoları usulsüz olarak kullanıldı mı?

22-Meşrutiyet Caddesi üst geçidinde ihale ve imara aykırı 5 ayrı konuda usulsüzlük yapıldı mı?

23-İçişleri Bakanlığı usulsüz ve yolsuzluk yapılarak malzeme alımı yapılmasından dolayı hakkınızda soruşturma açtı mı?

24-Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 11 otopark,2 sosyal tesis,1 halı saha,tenis kortu, otopark ve müştemilattan oluşan kompleks yapının "İşletme hakkı" ihalesiz olarak ve mevzuata aykırı biçimde ANFA A.Ş'ye verildi mi?

25-Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü olduğunuz yıllar ile ilgili SHÇEK teftiş kurulunu 1994 yılında tamamladığı raporda hakkınızda hakkınızda milyarlarca liralık (o dönemin parası ile) yolsuzluk yaptığınız iddiası olduğu doğru mu?

26-Belediye başkanlığınız döneminde imar planlarında usulsüz uygulamalar yapıldı mı? Bu konu devletin resmi kayıtlarına ve raporlarına nasıl girdi?

27-Menzil Tarikatı'na ait Semerkant Radyo –TV–Dergi grubuna Batıkent Başkent Çarşısı 2 nolu Sağlık ocağı arası adresteki 15 dönümlük arsayı verdiniz mi? Verdiyseniz hangi şartlarda ve hangi yöntemle verdiniz?

 

28-FETÖ'nün okul,yurt,hastane,üniversitelerine "Parsel parsel" arsa tesisi yaptınız mı? Türkçe Olimpiyatlarına deteğiniz ne ölçüdeydi?

 

29-ŞAM İnşaat firması kimdir,sahibi kimdir? Bu firmaya verilen ihaleler ile CHP'li üst düzey bir yönetici ve milletvekilinin "yakın akrabalık" durumları söz konusu mudur? CHP "uzmanlığınız" bu şirket üzerinden midir?

 

30-Ankara'nın 4 girişine yaptırdığınız kapıları hangi CHP'li vekilin kardeşine yaptırdınız? "CHP uzmanlığınız" buradan mı geliyor,CHP içindeki kritik bilgileri bu ilişkiler üzerinden mi sağlıyordunuz?

 

31-32-Ama herşeyden ve bu sorulardan daha da önemli olan soruya gelelim Melih Bey... Sürekli "Bizim dönemimiz şöyle iyi,böyle süperdi" diyorsunuz...Madem o kadar başarılıydınız.Sahi neden görev sürenizin dolmasına 2 sene kala sizi zorla istifa ettirdiler?

 

32-Biz mesleğimizin en önemli ilkelerinden fikri takip yapıyoruz...Hadi bakalım siz söylediklerinizin ardından "zikr-i takip" yapabilecek misiniz?

 

33- Melih Bey'e sorularım bu kadar...Melih Bey kamuoyunundur...

 

siyasetcafe.com

 

,

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum