Celal Şengör'den Melih Gökçek'e tepki! 'İlber'e cahil demek Peygambere dinsiz demektir'

Celal Şengör'den Melih Gökçek'e tepki! 'İlber'e cahil demek Peygambere dinsiz demektir'

Celal Şengör, İlber Ortaylı'ya 'cahil' diyen Melih Gökçek'e cevap verdi. Şengör, 'İlber’e cahil demek, İslam Peygamberi Muhammed’e dinsiz demeye benziyor.' dedi.

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya "cahil" demesine ilişkin "Sevgili dostum İlber’e cahil demek, İslam Peygamberi Muhammed’e dinsiz demeye benziyor" açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Lozan anlaşmasıyla ilgili konuşmasını alıntılayarak " Hadi ordan çok bilmiş cahil… Dinleyin…12 adaların Yunan’a verilmesini nasıl kıvırarak anlatıyor" ifadelerini kullandı.

Gökçek'in paylaşımı sosyal medyada gündem olurken, kullanılan ifadelere bir tepki de Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'den geldi.

 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya bir mektup yazan Şengör şunları yazdı:

 

“Sevgili Fatih, Melih Gökçek Bey epey haddini aşmış gene. Sevgili dostum İlber’e cahil demek, İslam Peygamberi Muhammed’e dinsiz demeye benziyor. Bu zatın hiç mi iz’anı yok da şu anda ülkemizin bana sorarsan en mühim entellektüeli ve en iyi tarihçisi olan İlber’e dil uzatmaya kalkıyor. Biraz Avrupa’da (Rusya dahil), İran’da, Azerbeycan’da, Orta Asya’da İlber hakkında yazılan ve söylenenlere kulak kabartsın. Zaten İlber derken hedef Atatürk’tür! Kıvırtan ve yalan söyleyen, cahil birisini arıyorsa aynaya bakması yeterlidir." 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.