Çelik'ten Arınç'ın istifasına ilişkin açıklama

Çelik'ten Arınç'ın istifasına ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Arınç’ın kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının MYK tarafından kabul edilmediği, doğru bulunmadığı açık bir şekilde ifade edildi. Kendileri de istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da kabul etti” dedi.

 

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

“Kendileri de istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da kabul etti”

 

 

 

 

Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifasını değerlendiren Çelik, “MYK'da bu konu değerlendirildi. Arınç'ın kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının MYK tarafından kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir. Belli polemik konular öne çıktı röportaj ile ilgili olarak. Bununla ilgili değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere katılınmadığı açık bir şekilde ifade edildi. Kendileri de istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da kabul etti” dedi.

 

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Hala bu hükümetin peşinden giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın ben ona öğretmen demem" sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

 

 

 

 

 

 

“Böyle bir günde öğretmenlerin siyasi tercihlerine göre meşru ya da gayrimeşru gruplar gibi ayrıştırılması son derece üzücü bir husustur. Öğretmenlere bu şekilde tehdit savuran birisinin yaptığı kutuplaşmayı radikalleştirmek değil de nedir. Ayıp denen bir şey var. Böyle bir günde öğretmeni iktidarı destekliyorsun diyerek bu şekilde hedef almak son derece yakışıksız olmuştur. İnşallah öğretmenlerden özür dilerler.”

Ekonomi ve hukuk konularında yapılacak reform çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Çelik, “Bakanlıklarımızın ilgili çalışmaları var, bunlar değerlendirilecek aşamaya geldi. Gelinen noktada arkadaşlarımızın çalışmaları olgunlaşmış görünüyor. Ayrıca siyasi parti olarak biz de kendi çalışmalarımızı yapıyoruz. Her biri yeterli düzeye ulaştığında Cumhurbaşkanımıza sunularak son kararlar verilecektir” açıklamasını yaptı.

 

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.