Cem Küçük'e hırsızlık suçlaması

Cem Küçük'e hırsızlık suçlaması

CIA eski uzmanı Henri Barkey ile yoğun temasları olduğu için işadamı Osman Kavala geçtiğimiz gün tutuklanmıştı. Gazeteci-yazar Cem Küçük ise CIA eski uzmanı Barkey’in kitabını bastı.. İşte haberin ayrıntıları;

Ak Parti hükümetine yakınlığıyla tanınan ve iktidara yakın kanalların canlı yayın programlarında sık sık yer alan Cem Küçük, CIA'cı Henri Barkey'in kitabını Türkiye'de yayınladı ve dikkatleri üzerine çekti. Bilindiği üzere CIA eski uzmanı Henri Barkey, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e yakınlığıyla biliniyor.

İşadamı Osman Kavala’nın tutuklanma sürecinde CIA uzmanı Barkey ile yakın temasta olması suçlamalar arasında yer almıştı.

Konu ile ilgili başarılı gazeteci-yazar İsmail Saymaz sosyal medya platformu Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Saymaz, "Osman Kavala'ya ikinci suçlama şu: Henri Barkey ile yoğun temas. Peki, Barkey'in kitabını Türkçe'de yayınlayan kim? Cem Küçük" ifadelerini kullandı ve bu paylaşımı yeniden bir tartışma başlattı.

henri1.jpg

 

 

henri2.jpg 

Bu tartışmalar üzerine Henri Barkey, Cem Küçük tarafından basılan kitabı için şunları yazdı:

"Kimse kitabı bize yollamayı bile düşünmedi. Bu düpedüz hırsızlıktı. Ama Türkiye'nin karmaşık hukuk sistemiyle uğraşmak istemedik. Şunu söylemek gerek: Kitabı bize haber vermeden izinsiz tercüme edip yayımladılar. Bize 1 kuruş vermediler ve benim ismimi 2. sıraya attılar."

CIA eski uzmanı Henri Barkey'in suçlaması tartışma yaratırken Cem Küçük'ün yayınevinden, Barkey ve İsmail Saymaz'a yanıt geldi.

Profil Kitap açıklamasında Henri Barkey ve İsmail Saymaz için "kendinden bihaber gazeteci ve yazar" ifadesini kullanırken, Barkey'in kitabı için yapılan sözleşme ve fatura da Profil Kitap tarafından yayımlandı.

İşte o belgeler;

henri3.png 

henri4.png 

henri5.png 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.