Cemaat Bahçeli'yi de dinliyor

Cemaat Bahçeli'yi de dinliyor

Gülen Cemaati'nin MHP lideri Devlet Bahçeli ve ekibini de dinlediği iddia edildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yakın çevresi ve bazı MYK üyelerinin de ‘Türk İntikam Tugayı’ örgütü kapsamında dinlendiği iddia edildi.


Star gazetesinde Lütfi Kaplan imzalı habere göre; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başdanışmanlığını da yapan Ankara milletvekili Zuhal Topçu, Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş ve bazı MYK üyelerinin de aralarında olduğu birçok MHP’linin 2011 yılında ‘TİT örgütü’ kapsamında dinlendiği ve ‘fiziki takibe’ alındığı ortaya çıktı. Dinleme kararlarında asıl hedefin MHP lideri Bahçeli olduğu değerlendiriliyor.

2012 öncesi dinleme kararlarını araştıran TİB, MHP lideri Bahçeli ve bazı MYK üyeleri ve yakın çevresinin de dinlendiğini tespit etti. TİB, kayıtların tahrif edilmesini önlemek için adliyelerdeki Kozmik Odaların kilitlerini değiştirtti.

İşte haberde yer alan diğer iddialar:

Görüntüler teknik takipten mi

2011 seçimleri öncesi MHP’de üst düzey yönetici ve vekillerinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin uygunsuz görüntüleri internete düşmüştü. Bu olayın, ortaya çıkan son dinleme ve ‘izleme’ kararından yaklaşık 3 ay sonra meydana gelmesi, “Sızdırılan görüntüler, bu kararla yapılan teknik takip sırasında mı kaydedildi” sorusunu da gündeme getirdi.

5 KARAR DAHA ARANIYOR

Müfettiş incelemesi sırasında TİB’deki kayıtları silinmiş 5 ayrı kararın daha olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz Perşembe günü bu kararların da aslı mahkemelerden istendi. Bu 5 kararın da üst düzey siyasiler ve bürokratlar hakkında olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.