Cemaat merhamet dilendi

Cemaat merhamet dilendi

Kapı kapı dolaşıp CHP'ye oy istedik. Yanlış yaptık. Erdoğan cemaate karşı merhametli olmalı

Gazeteci yazar Süleyman Özışık İnternet Haber’de yazdığı yazıda Ak Parti’nin seçim zaferi sonrasında Zaman yazarı Hüseyin Gülerce ile yaptığı görüşmeyi okurlarına aktardı. Gülerce ciddi özeleştiriler yaparken Erdoğan’a da Cemaate karşı merhametli olması ricasında bulundu. 


İşte Hüseyin Özışık’ın yazısından çarpıcı bölümler:

YANLIŞTA ISRAR ETTİK

Gülerce'yi aradım bu sabah.Üzgün bir ses... AK Parti başarılı diye üzülmüyor, Cemaat'in yara almasına üzülüyor. Ortada bir başarı varken, yanlışta ısrara üzülüyor. Gülerce'ye göre, "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı!"

BAŞBAKAN’A SAVAŞ AÇTIK HAKARET ETTİK! YANLIŞ YAPTIK

Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar. 

ÜSLUBUMUZU BIRAKIP ÇATIŞMACI OLDUK

Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

KAPI KAPI CHP’YE OY İSTEDİK

Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı. Hoşgörü vardı bizde, insanların gönlüne girmeyi istiyorduk. Biz ne yaptık peki? Kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedik.

ÇOĞUNLUK KARŞISINA ÇIKIP KAYBETTİK

Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı. Cemaat ayarlarına dönmeli.

Sohbetimiz uzadıkça Gülerce'nin sesi titriyor. 30 Mart'ta elde edilen bir başarıya rağmen, yanlışta ısrarın sürdüğünü belirtiyor. Bu yanlışın Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapıldığını vurguluyor. 

BAŞBAKAN CEMAATE MERHAMETLE DAVRANSIN

Başbakan'ın bundan sonra Hizmet Hareketi'ne karşı, şefkatli, merhametli ve demokrat tavırlarla sadece hukukun üstünlüğüne riayet edeceğine inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.