Cemaat Ülkücü Evetçileri konuşturuyor

Cemaat Ülkücü Evetçileri konuşturuyor

12 Eylül 1980 darbesinde 'MHP ve Ülkücü Kuruluşlar' davası sebebiyle 11 sene 11 gün tutuklu kalan Osman Başer, 80 döneminde kendilerine yapılan zulümlerin aynısının bugün Hizmet'e siyasi iktidar tarafından yapıldığını söyledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Osman Başer, 1980 darbesinde yargısız infaz edildiklerini, siyasi linç yaşadıklarını ifade etti. ‘Masumiyet karinesi’ diye bir ilkenin kendileri için hiç düşünülmediğini vurgulayan Başer, “Siyasi iktidar, bugün televizyonda, basında, devletin tüm kurum ve kuruluşları ile Hizmet’e yargısız infaz gerçekleştirmek için müthiş bir gayret içerisinde. Sindirme, bölme, parçalama ve yok etme, kapatma, yargısız infaz gerçekleştirmek, mevcut siyasi iktidarın ‘zeytinyağı’ misali su yüzüne çıkma çabasıdır. Ne demokrasi, ne hukukun üstünlüğü, ne de kul hakkı gözetiliyor. Güçlünün, sınırsız ve ölçüsüz hukuksuzluğuna şahit oluyoruz.” dedi.

 

“12 Eylül 1980 darbesinin felsefesiyle bugünkü siyasi iktidarın mantığı ve felsefesi örtüşmektedir. Sadece bunların elinde silah yoktur.” diyen Başer, sözlerini şöyle sürdürdü: “160 ülkede Hizmet cemaati okulları ve medyasıyla bir görev üstlenmiştir. Rahmetli Alparslan Türkeş de ‘Bizim hayallerimizi gerçekleştiriyor’ diye iltifatta bulunmuştur. Merhum Bülent Ecevit de bu okullarla ilgili çok önemli ve çarpıcı ifadelerle ‘her şeylerine kefilim’ demiştir. Ancak bugün hükümetin, diplomatları Türkiye’de toplayıp bu okulların kapatılması için bulundukları ülke yöneticilerine etki yapmalarını istemesini anlamıyoruz. Dün rahmetli şehidimiz, idam olan hücre arkadaşımız Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okuduğunda ağlayan Sayın Başbakan, Türkçe Olimpiyatları’nda da aynı duygu seline kapılmıştı. Ancak bugün meydanlara çıkıp ‘Türkçe Olimpiyatları olmayacak’ ifadesini kullanmak hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları açısından ele aldığımızda siyasi iktidarın başına hiç yakışmamıştır.”

Başer, bugün gelinen noktada Müslümanlıkla alakası olmayanların bile Cemaat’in karşı karşıya kaldığı muameleyi hukuksuzluk, zulüm olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.