Cemaatlerde panik başladı! İndirilen dine dönüş cemaatlerin baronluğunu bitirecek

Cemaatlerde panik başladı! İndirilen dine dönüş cemaatlerin baronluğunu bitirecek

İsmailağa cemaati Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. İşte haberin ayrıntıları;

İsmailağa Cemaati, yaptığı yazılı açıklamada, İslam’ın güncellenmesinin gündeme getirilmesinin, hocaların susturulmasının ve hatta linç edilmesinin İslam’a karşı savaşın yeni bir yöntemi olduğunu ileri sürdü.

‘İslam’ın güncellenmesi’ tartışmasını açmak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İslamcı camiadan tepki gelmeye devam ediyor.

Erdoğan’ın bizzat ziyaretine gittiği Kadir Mısırlıoğlu’ndan İhsan Şenocak’a, Akit çevresinden Milli Görüşçülere, Nur Cemaati’nden Süleymancılara kadar geniş bir yelpazeden gelen tepkilerin ardından gözlerin çevrildiği İsmailağa Cemaati de açıklamasını yaptı ve tepki gösterdi.

MANİDAR BİR ‘SAVAŞ’ NİTELEMESİ

Milli Gazete’de yer alan habere göre; hakiki İslam’a, yani ehl-i sünnet inancı ve ameline karşı savaşın yöntem değiştirdiğini savunan cemaat, Peygambersiz bir İslam toplumunun amaçlandığını iddia ederken bu durumda yaşanacakları “manidar” bir dille kaleme aldı:

Tabiidir ki Resûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz devre dışı bırakılınca ortam Reformculara kalacak. Gayr-i Müslimlerin veya modernistlerin söz ve davranışları örnek gösterilecek, yol gösterici telakki edilecektir.

Bu aşamadan sonra İslâm güncelleştirilmeli, tarihsellik gündeme gelmeli, eskiye ait inanç ve ibadet şekilleriyle bu modern çağı yaşamak zorlaşacağından yeni modern kurallar gündeme gelmelidir.

Israrlı bir şekilde Kur’ân ayetlerini ve hadis-i şerifleri dile getiren hoca efendiler tedricen susturulmalı, yetkileri ellerinden alınmalı hatta linç edilmelidir.

ERDOĞAN’A MESAJ MI?

“İslam’ın değil, Müslüman’ın kendini güncellemesi gerekli”

İsmailağa Cemaati’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İslâm’ın güncellenmesi söz konusu edilmişti. Evet, bizler de güncelleşmeden yanayız. Ama bu, İslâm’ın değil Müslümanın kendisini güncelleştirmesi meselesidir. Evet, Resûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz ve sahâbe gibi yaşayabilmek. Mezhep imamlarımıza ve onların izini takip eden ulema ve meşayıha uyma konusunda bir güncelleşmeye ihtiyaç vardır hem de acilen. Bizim kaybettiğimiz, bu değerlerdir.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.