Cemaatlerden TSK'daki Atatürkçü teğmenlere kumpas hazırlığı!

Cemaatlerden TSK'daki Atatürkçü teğmenlere kumpas hazırlığı!

FETÖ'nün ardından bu kez başka cemaatlerin TSK içinde Atatürkçü teğmenlere kumpas hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpaslarıyla Atatürkçü subaylar tasfiye edildi, şimdi de TSK içindeki başka cemaatler işe koyuldu.

Yeni Şafak, "Teğmen cuntası" başlıklı bugünkü manşetinde, Tuzla Piyade Okulu’ndaki teğmenleri hedef gösterdi.

Okulda bazı askerlerin namaz kıldıkları için fişlendiklerini ve darbedildiklerini iddia eden Yeni Şafak, bir “teğmen cuntasının” varlığını ileri sürdü.

Yeni Şafak'ın bu haberi, akıllara "Ergenekon-Balyoz kumpasları" günlerini hatırlattı.

Gazete, teğmenler için “darbe dönemlerini hatırlatacak bir bildiri yayınlamayı planladıkları, yargılanmaktan çekindikleri için vazgeçtikleri” iddiasında bulundu.

 

dvdvdvd-018.JPG

 

Haberde şu iddialar yer aldı:

 

“Cuntacı teğmenler, daha Kara Harp Okulu’ndaki öğrencilik yıllarında sözde ‘Atatürkçülük’ maskesiyle terör estirmeye başladı. Okul mescidinde namaz kılan öğrencileri ‘Atatürk düşmanı’, ‘tarikatçı-cemaatçi’, ‘irticacı’ gibi ifadelerle fişleyen cuntacı teğmenler, dindar subayları fotoğraflarını paylaşarak hedef gösterdi, WhatsApp gruplarında cemaat ve tarikatlara galiz küfürler savurdu.

Kara Harp Okulu’ndan Tuzla Piyade Okulu’ndaki Kursiyer Subay Taburu’na geçilince taciz daha da arttı. Olaylar, darp edilen 3 teğmenin şikayetiyle patlak verdi. İdari ve adli soruşturmalar, teğmen cuntasını ortaya çıkardı.

Bütün öğrencilerin bulunduğu 3 farklı WhatsApp grubunda resmen ‘tarikatçı subay(!)’ avı başlatıldı. Grupta namaz kılan, şehitlik ziyareti yapan kursiyer subayların gizlice çekilmiş fotoğrafları paylaşılarak açıklama istendi. Hedef gösterilen kursiyer subaylardan bazıları ‘tarikatçı olmadığını’ ispat etmek için kendilerini ‘Ne namazı, alnım secde görmedi’ gibi ifadelerle savunmak zorunda kaldı. Ayrıca sözde tarikatçı subayların kendini açık etmesi için, gruplarda tarikatlara ve liderlerine ağıza alınmayacak galiz küfürler edildi. Alt sınıflarla da irtibata geçilerek ‘tarikatçı’ subayları fişlemeleri istendi.”

Tuzla Piyade Okulu’ndaki 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde yaşandığı iddia edilen "Atatürk rozeti takmama” hadisesine de yer verilen haberde, Yeni Şafak’ın iddiasına göre, “cuntacı teğmenler”, baskı yaptıkları öne sürülen diğer teğmenlerin toplu iğne eksikliği nedeniyle Atatürk rozeti takmadı. Bunun üzerine "cuntacı teğmenler", o teğmenleri taciz etti.

Haberde yer verilen diğer iddialara göre, “cuntacı teğmenler”, koğuş bastı, devlet büyüklerine hakaret etti, bir bildiri yayınlamayı dahi düşündü.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Oda TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.