Cemal Kaşıkçı cinayetinde iki isim için yakalama kararı

Cemal Kaşıkçı cinayetinde iki isim için yakalama kararı

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin sıcak gelişmeler yaşanıyor. İki isim için yakalama kararı çıkartıldı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin İstanbul Başsavcılığı flaş bir karar aldı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde, Kahtani ve Asıri hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetinin planlayıcısı olduğu iddiasıyla Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud El Kahtani ve Ahmed Asıri için yakalama kararı çıkardı.

2 Ekim'de giriş yaptığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. İstanbul Başsavcılığı, Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asıri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud El Kahtani hakkında yakalama kararı çıkardı.

Başsavcılık, Asıri ve Kahtani hakkında güçlü şüpheler olduğunu ifade etti. Savcılık, "Bu iki kişi cinayeti planlayanlar arasında olabilir" açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine üst düzey 5 kişiyi görevden aldırmıştı. Bu kişiler arasında daha önce Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Yemen'de Husilere karşı meşru hükümeti desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asıri isimleri öne çıkmış, Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-Kahtani ve Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asıri'nin görevine son verilmişti.

ahmed-asiri.jpg

(Ahmed Asıri)

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.