Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan "Muhalif" (The Dissident) belgeselinin fragmanı gösterime girdi

Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan "Muhalif" (The Dissident) belgeselinin fragmanı gösterime girdi

Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan "Muhalif" (The Dissident) belgeselinin fragmanı büyük ilgi çekti.

Evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamamıştı. Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.

Dün itibariyle Suudi mahkemesi kararını verdi. Suudi Resmi televizyonu, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle işlenen suikastte sekiz kişinin suçlu bulunduğunu bildiriyor. Bu sekiz kişiden beşine 20 yıl hapis cezası verildi. Üç kişi ise 7 ila 10 yıl arasında cezalar aldı.

Dünyaca ünlü Icarus isimli belgesel ile 2017 yılında Oscar alan ünlü yönetmen Bryan Fogel'in Cemal Kaşıkçı konulu 'The Dissident' belgeselinin fragmanı yayınlandı. Fragman yayınlanır yayınlanmaz tüm dünyada oldukça ses getirdi ve tartışmalar yarattı.

Dünyada büyük ses getirecek belgeselde, Türkiye'den İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da görüşlerine yer verildi.

 

fahrettin-altun-002.jpg

Belgeselin Sundance Film Festivali’inde ilk kez gösterime gireceği ilan edildi. Festivalin web sitesindeki tanıtım yazısında filmden “gerçek yaşamdan bir uluslararası gerilim” diye bahsedilirken, Fogel’ın “Türkiye hükümetinin kanıtlarına, Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’e, Kaşıkçı’nın yakın arkadaşı Ömer Abdülaziz’e özel erişim” sağlamış olduğu belirtiliyor.

Belgeselin Türkiye için diğer bir önemi de yönetmen yardımcısı koltuğunda bir Türk kızının oturması: Aslıgül Armağan. Londra'da aldığı tarih ve iletişim eğitimlerinin ardından Amerika'da sinema sektörüne adım atan Aslıgül Armağan, uluslararası yapımlarda senarist, yönetmen ve yardımcı yapımcılık görevlerini başarıyla yürütüyor.

'The Dissident' belgeselinin fragmanı gösterime girer girmez Türkiye’den ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman, yurt dışından ise Sean Penn filmin fragmanını sosyal medya üzerinden paylaştılar.

 

hatice-cengiz.jpg

 

sean-penn.jpg

NE OLMUŞTU?

2017'den beri ABD'nin en önemli gazetelerinden Washington Post'da köşe yazarlığı yapan ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluğuna, evlenmek için ihtiyaç duyduğu bir belge almak için girmiş ve o günden sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gönderilen bir tim tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.