Cenazeyi kaldıran papaz Kur'an okudu

Cenazeyi kaldıran papaz Kur'an okudu

ABD'nin Michigan eyaletinde kocası tarafından dövülerek öldürülen İran asıllı Senaz Nezami'nin cenazesini hastanenin papazı İslami usullere göre kaldırdı ve cenazede Kur'an okudu.

Kocası Nima Nassiri tarafından dövülerek hastanelik edilen ve kurtulamayan kadın, organ bağışında bulunarak yedi kişiye can verdi. Ailesi 6 bin kilometre mesafeden Senaz Nezami'nin artık yaşamayacağına ikna oldu ve organ bağışı için onay verdi. Beyni ciddi anlamda hasar görmüştü. Ailesinin İran'dan ABD'ye acilen gelmesi istendi fakat vize sorunları sebebiyle gelemeyecekleri anlaşılınca diz üstü bilgisayar aracılığıyla internetten görüşüldü ve beyin ölümü gerçekleştiği gerekçesiyle fişin çekilmesine onay verildi. Böylece Nezami'nin organları ABD'de 7 kişiye can vermiş oldu.

CENAZE SİNİ PAPAZ KALDIRDI, KUR'AN OKUDU

Nezami'nin cenazesi Marquette şehir mezarlığında defnedildi. Ailesi gelemediği için cenaze işleriyle hastane personeli ilgilendi. Hastanenin papazı Peder Leon Jarvis Nezami'nin cenazesinde Kur\'an-ı Kerim'den ayetler okudu ve İslami usullere göre gömülmesini sağladı.

Nezami'nin katil kocası Nassiri ise tutuklandı ve ikinci derece cinayetten yargılanmaya devam ediyor. Nezami Michigan Tech Üniversitesi'nde Çevre Mühendisliği alanında Doktorasını yapıyordu. İleri derecede İngilizce, Fransızça ve Farsça biliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.