Cengiz İnşaat'ın Bodrum'daki sit alanına yapacağı projeye Ümit Özdağ'dan tepki!

Cengiz İnşaat'ın Bodrum'daki sit alanına yapacağı projeye Ümit Özdağ'dan tepki!

Bodrum'un en değerli bölgesinde villa ve otel inşaatı başlatmaya hazırlanan Mehmet Cengiz'e tepki yağıyor.

Milletin a. k… sözleri unutulmayan Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz mahkeme kararına rağmen Bodrum'da yeşil alanları katletmeye başlıyor.

Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’ndaki yeni projesi için turizm yatırımları da bulunan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile el sıkıştı.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek.

Hali hazırda, Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar duyurması bekleniyor.

Cennet Koyu’nda yer alacak Bulgari Otel’in yükseleceği arazi için geçen yıl Cengiz İnşaat, 2 adet plaj ile 4 adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde kalan arazinin yapılaşmaya açılmasına Bodrum sakinleri tepki gösteriyor.

Kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, projenin yükseleceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın almıştı.

O tarihte 277 milyon liraya el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, söz konusu kararlar uygulanmadı. Danıştay'ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Ancak kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN SERT TEPKİ!

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da Cengiz'e eleştirilerde bulundu.

Özdağ, 'Türkiye'de doğayı katletme konusunda Saray destekli şirketlerin başında gelen Cengiz İnşaat, şimdi de #Bodrum #CennetKoyu'nda mahkemenin iptal kararına rağmen villalar yapacakmış!
AKP, yıkım ve rant vadediyor, sarı muhalefet bunlarla helalleşmeyi.
Biz hesap soracağız!' dedi.

 


 

i-026.jpg

i-027.jpg

g-010.jpg

m-024.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.