Cep telefonlarına yeni ÖTV zammı geliyor

Cep telefonlarına yeni ÖTV zammı geliyor

Cep telefonlarındaki ÖTV oranının yükseltilmesi planlanıyor. Buna göre, ÖTV oranı yüzde 25’ten yüzde 50’ye yükseltilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan kanun teklifi ile ithal cep telefonlarında yüzde 25 olan ÖTV oranının yüzde 50’ye çıkarılması planlanıyor.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Nedim Türkmen, “ÖTV matrahlarının maddede yer alan sınırlar dahilinde belirlenebilmesine imkan veriliyor" diyen Türkmen, "Kanun teklifinin 10'uncu maddesi ile cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif cellular telsiz telefon cihazlarının vergi oranlarının belirlenmesinde ÖTV matrahları esas alınarak aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde farklı dilimler ihdas edilmektedir" diye yazdı.

Nedim Türkmen ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile cep telefonu satın alırken tüketicinin ödediği ÖTV oranı cep tele %25'ten %50'ye çıkarılırsa vergiler aşağıdaki gibi artacaktır" diyen Türkmen, şu tabloyu paylaşarak, "Yukarıda açıkça görüldüğü üzere, yaklaşan tehlike büyüktür" ifadelerini kullandı.

cep-telefonlarina-yeni-otv-zammi-geliyor.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.