Ceren Necipoğlu anısına yarışma

Ceren Necipoğlu anısına yarışma

Dünyaca ünlü arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun anısına, 15-19 Ocak 2020 tarihlerinde ilk kez düzenlenecek Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali’nin programında, hem konserler hem de yarışmalar yer alıyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali’, ömrünü arp sanatına adayan Necipoğlu’nun ‘paylaşarak öğrenme’ misyonunu yaygınlaştırmayı; katılan tüm gençlerin yeni ufuklar keşfetmesine yardımcı olmayı ve Türkiye’de arp sanatının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Sanatçının ablası A. İmre Tüylü’nün önderliğinde, “Sanat ve müzik aşkı, gençlerle yol bulsun!” sloganıyla düzenlenen festival, 15-19 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Festivalin programında; tüm dünyadan sanatçıların katılabileceği Solo Arp ve Oda Müziği Yarışmaları, konserler ve ustalık sınıfları yer alıyor.

 

Tüm klasik müzik enstrümanlarını kapsayan duo, trio ya da quartet gruplarının yarışabileceği Oda Müziği Yarışması’nda arp bulunma zorunluluğu yok. 30 yaş altı katılımcılara açık olarak, Özel Alman Lisesi’nde gerçekleşecek yarışmanın başvuruları 1 Aralık 2019 tarihine kadar devam ediyor.

 

 

Başkanlığını Florence Sitruk’un üstlendiği Oda Müziği Yarışması jürisi, CSO sanatçısı ve flütist Sibel Ayhan Bayer; ABD Indiana Üniversitesi’nde piyano eğitmeni ve uluslararası konser solisti Roberto Plano; arp sanatçısı ve Venedik Theatro La Fenice’in sanat yönetmeni Francesca Tondelli ile Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi ve orkestra şefi Burak Tüzün’den oluşuyor.  

 

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi dünyaca ünlü arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu bundan yaklaşık 10 sene önce; Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio’da verdiği konserden dönerken, 1 Haziran 2009’da Air France Havayolları’na ait uçağın Atlas Okyanusu’na düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

 

 

Festival hakkında

 

Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, jüriyi oluşturan dünyaca ünlü sanatçıların vereceği konserler ve ustalık sınıflarıyla farklı ülkelerden müzisyen ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

Festival komitesinin başkanı A. İmre Tüylü ayrıca, gelecek yıllarda festivalin devamlılığını sağlayarak İstanbul’un kültür sanat hayatına katkıda bulunmayı ve maddi gücü yeterli olmayan genç nesillerin sanatsal eğitimine imkan vermeyi de amaçladıklarını dile getiriyor.

 

Festivalin organizasyon komitesi uluslararası arp sanatçısı, ABD Indiana Üniversitesi Arp Bölümü Eş Başkanı Florence Sitruk; piyano sanatçısı, Anadolu Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Lilian Tonella Tüzün; arp sanatçısı, Anadolu Üniversitesi Arp Sanat Dalı Öğretim Elemanı Gözde Ece Yavaş ve Necipoğlu’nun ablası A. İmre Tüylü’den oluşuyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.