Ceren Necipoğlu’na anma konseri

Ceren Necipoğlu’na anma konseri

2009’da bir uçak kazasında yaşamını yitiren arp sanatçısı Ceren Necipoğlu, doğum gününde özel bir konserle anıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali Pera Müzesi’nde gerçekleşti.

Ceren Necipoğlu, Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde verdiği konserden dönerken, 1 Haziran 2009’da bindiği uçağın Atlas Okyanusu’na düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Sanatçının anısına, ablası Ayşe İmre Tüylü’nün önderliğinde düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, bu yıl ilk kez 15 - 19 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor.

 

Festival kapsamında, Ceren Necipoğlu’nun doğum günü için Pera Müzesi’nde özel bir de konser gerçekleşti. Konser, sanatçının ablası ve festival komitesi başkanı A. İmre Tüylü ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmeleri Genel Müdürü Özalp Birol’un konuşmalarıyla başladı. Aile üyelerinin ve dostlarının da katıldığı konserde Necipoğlu’nun öğrencileri ve yeğeni, hocaları anısına özenle seçilmiş bir repertuarı seslendirdiler. Duygu dolu anlara sahne olan konserin ikinci yarısında ise 2019 St. Petersburg ve Szeged Arp Yarışmalarının birincisi, genç yetenek Tatiana Repnikova sahne aldı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.