Cezaevinde terör suçlulusu 3 kişiye PKK’lı infazı

Cezaevinde terör suçlulusu 3 kişiye PKK’lı infazı

İçişleri Bakanı Soylu cezaevinde ölen ve itiraflarda bulunan üç kişinin PKK tarafından infaz edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cezaevindeki PKK'lı intiharları hakkında dikkat çeken önemli bir detay açıkladı. Buna göre terör örgütünden kaçarak teslim olup itiraflarda bulunan 3 kişi PKK militanları tarafından cezaevlerinde asılma süsü ile infaz edildi.

Cezaevlerinde intihar edenlerin hepsinin polise teslim olmuş itirafçılar olduğu bilgisini veren Bakan Soylu, "Üçünün de ortak özellikleri var. Bunu ilk kez kamuoyuyla paylaşıyorum; ortak özellikleri şu, üçü geldiler polise ve jandarmaya teslim oldular, itiraflarda bulundular. Ve şimdi araştırıyoruz, bunları cezaevinde, bunlar astılar" dedi.

BU ÜLKEYİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İRTİBATLI KİŞİLERE YEDİRMEYİZ

Cezaevlerindeki terör suçlarından yatan ve ölü olarak bulunan kişiler hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, konuyu CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin PKK bağlantılı adaylarına getirdi.

Bakan Soylu açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Açık açık hepsini söyledik bir tanesine itiraz edemiyorlar. Bir tane 'bu PKK'lı değildir' diye itiraz edemiyorlar. Söyledikleri şu; o zaman Yüksek Seçim Kurulu niçin buna izin verdi. Sen bak bakalım ben İçişleri Bakanıyım, bu PKK'lılar seçilirse göreve başlayabilirler mi başlayamazlar mı siz bana sorun. Terör örgütüyle iltisaklı, terör örgütüyle irtibatlı hiç kimseye bu ülkede bu payeyi verdirmeyiz. Bu kadar açık ve nettir."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.