CHP 200  bölgede aday bulamadı

CHP 200 bölgede aday bulamadı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK'da önceki gün sonlanan adaylık süreci değerlendirildi.

CHP MYK, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'i belediye meclis üyelerini kendisi Genel Merkez'e sormadan değiştirdiği için görevden aldı.CHP MYK, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'i belediye meclis üyelerini kendisi Genel Merkez'e sormadan değiştirdiği için görevden aldı. Gedik, ihraç istemiyle de disipline sevk edildi.

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK'da önceki gün sonlanan adaylık süreci değerlendirildi. 4 saat saat süren toplantıda, yerel seçim çalışmaları ve aday listeleri değerlendirildi. Toplantıda, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik'in, görevden alınması, tedbirli olarak ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı. Gedik'in Genel Merkez tarafından gönderilen belediye meclis üyesi listesini değiştirip 2 ismi yazdığı ve öyle İlçe Seçim Kurulu'na teslim ettiği belirtildi. Bu nedenle Gedik görevden alındı. MYK'da ayrıca istifalar nedeniyle boşalan Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Çeşme ilçe başkanlıklarına geçici yönetim atandığı kaydedildi.

 

200 YERDE ADAY YOK


Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde 200 seçim çevresinde aday bulamadığı için seçimlere katılmıyor.Bunların önemli bir kısmının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden olduğu öğrenildi.


CHP MYK'da 1396 seçim bölgesinden 200'ünde aday gösterilememesi de değerlendirildi. Bir önceki yerel seçimde seçim bölgelerinin yüzde 70'inde bu yerel seçimde ise yüzde 88'inde aday gösterildiği tespiti de yapıldı. 200 yerin belde ve küçük kasabalar olduğu ve ağırlığının da doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.