CHP Ankara adayı Yavaş'tan Ak Parti Adayı Mehmet Özhaseki’ye suç duyurusu

CHP Ankara adayı Yavaş'tan Ak Parti Adayı Mehmet Özhaseki’ye suç duyurusu

CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, Ak Parti adayı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Millet İttifakı’nın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi olan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında kandil içerikli cümleler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mansur Yavaş, Özhaseki’nin kullandığı cümlelerle şahsına iftira, suç uydurma ve hakaret suçları işlediği gerekçesiyle, adli soruşturma ve cezalandırılması için Kamu Davası açılmasını istedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Ayrıca, Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili olarak tazminat davası da açacağı bildirildi.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseski, katıldığı bir televizyon programında "Diyelim Mansur Yavaş Ankara'yı kazandı, Kandil'in gönderdiği adamları mı belediyeye alacak bunu söylüyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

SOMUT BİR FİİL VE OLGU OLMAKSIZIN

TV programındaki video görüntülerin delil olarak verildiği suç duyurusu dilekçesinde, "Şüpheli Özhaseki, 5237 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenen "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikli somut bir fiil veya olgu isnat etmek" fiilini gerçekleştirme suretiyle müvekkil Mansur Yavaş'a ayrıca "alenen" hakaret etmiştir" ifadelerine yer verildi.

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.