CHP, Ankara için YSK'ya başvurdu

CHP, Ankara için YSK'ya başvurdu

CHP, Ankara İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen 25 ilçede oyların tekrar sayılmasıyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oyların tekrar sayılması için ilçe seçim kurullarına başvuru yapmıştı.

 

CHP'nin yaptığı başvuru ilçe seçim kurulu tarafından reddedilmesinin ardından CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, aynı başvuruyu bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na yaptı.

 

YSK'ya gelen CHP Ankara İl Başkanı Alçın ilçe seçim kurallarına yaptıkları ve reddedilen başvurularını bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıklarını belirtti.

 

Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Alçın, ilçe seçim kurullarından başlattıkları itirazların reddedilenlerini bugün YSK'ya taşıdıklarını anlattı.

 

"Sandık başlarında, oy kullanma sırasında yapılan usulsüzlüklerle birleştirme tutanaklarında yapılan yanlışların tümüne yönelik itirazda bulunduk" diyen Alçın, bunların görüşülüp değerlendirilmesini istediklerini ifade etti.

 

Alçın, "İl seçim kurullarından dün aldığımız cevap, delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle reddedildiğidir. Ancak biz de buna karşı şunu söylüyoruz, 'Deliller bizim elimizde olamaz, deliller oy pusulalarının bulunduğu çuvalların içindedir.' Bizim itiraz noktamız da tam buradadır. O nedenle bu oyların yeniden sayılmasını istiyoruz. İtirazımızın tümü buna yöneliktir. Yüksek Seçim Kurulunda bunun değerlendirileceğini ve olumlu yanıt alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

 

Yarın bir başka itirazda daha bulunacaklarını belirten Alçın, "Olağanüstü itiraz diye bir kavram var yasalarda. Partimiz bugün onun üzerinde de çalışıyor" dedi.

 

Mansur Yavaş, Twitter'dan açıklama yaptı

 

Ayrıca, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise yarın Ankara'daki seçimlerin iptali için YSK'ya başvuracağını açıkladı.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Yavaş, "Oyların yeniden sayılması ümidiyle bugüne kadar bekledik. Talebimiz reddedilince seçimin iptali başvurusu yapmaktan başka çaremiz kalmamıştır. Sevgili Ankaralılar pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na 'tam kanunsuzluk' nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptali için basvuruyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.