CHP Bursa İl binasının elektriği kesildi, Faturayı 5 TL'lik banknotlarla ödediler

CHP Bursa İl binasının elektriği kesildi, Faturayı 5 TL'lik banknotlarla ödediler

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen CHP Bursa İl Başkanlığı, elektrik faturasını 5 TL’lik banknotların bulunduğu bir poşet parayla ödedi. 

Ocak ayından itibaren elektrik faturalarına gelen fahiş zamlara karşı CHP Bursa İl Başkanlığı, binalarına gelen faturayı ödemeyeceklerini açıklamıştı.

Gaz lambaları eşliğinde dün basın toplantısı düzenleyen CHP’liler, bugün de Limak Elektrik’in önüne giderek faturalarını 5 TL’lik banknotlarla ödedi.

Karaca, açma kapama bedeli ve faturanın ceza kısmını kendisinin bireysel olarak ödeyeceğinin de altını çizdi. Poşet içindeki 5 TL’lik banknotları göstererek “Bakın bu fotoğraf bu dönemin simgesidir. Türk parasının karşılığı budur” dedi.

Limak Elektrik önünde konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bugün ülkemizde 47 milyona yakın elektrik abonesinin büyük bir çoğunluğu faturalarını ödemekte güçlük çekiyor ya da ödeyemiyor. Biz, vatandaşlarımızın yaşadığı bu duyguyu, sıkıntıyı paylaşmak ve onların sıkıntılarını dile getirmek için bir süre önce partimize gelen elektrik faturasını ödemeyeceğimizi söyledik" dedi.

'3 BİN LİRALIK FATURA 11 BİN TL OLDU'

Ocak ayında 3 bin 440 lira gelen faturalarının bir ay sonra zamlı tarifeyle beraber 11 bin 351 liraya yükseldiğini söyleyen Karaca, “Bugün geldiğimiz noktaya bakıyoruz ki AKP iktidarı 20 yıldır ülkemize yaşattığı karanlığı partimize de yaşatıyor. Elektriğimizi kestiler, kessinler sorun değil. Biz orada karanlıkta da kalırız, gaz lambalarıyla da basın açıklamamızı yaparız, yaptık. Ancak şu var ki yaşadığımız döneme emsal teşkil edecek ve en iyi anlatacak bir tablodur CHP’nin elektriklerinin kesilmesi" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'DA "ÖDEMEYECEĞİM" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da gelen zamlara tepki olarak "elektrik faturasını ödemeyeceğim" demişti. Gelen tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu bu kararının bireysel olduğunu açıklamış, fakat bazı CHP teşkilatları faturaları ödememişti. Faturalarını ödemeyen teşkilat binalarının elektrikleri kesilmişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum