CHP, cami yapmak için AK Parti ile yarışıyor

CHP, cami yapmak için AK Parti ile yarışıyor

Tek başına iktidar olduğu 1940-1950'li yıllarda çeşitli bahanelerle bine yakın cami ve mescid kapattıran CHP, şimdilerde cami yapmak için AK Parti ile yarışır oldu.

Tek başına iktidar olduğu 1940-1950'li yıllarda çeşitli bahanelerle bine yakın cami ve mescid kapattıran, yakın döneme kadar cami projelerine itiraz eden CHP, şimdilerde cami yapmak için AK Parti ile yarışır oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında Kumrular Sokak ile Necatibey Caddesi’nin kesiştiği alana cami yapılması için protokol imzalandı.

Yaklaşık 4000 metrekarelik alana yapılacak olan bin 500 kişi kapasiteli cami için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında protokol imzalandı.

 

cami14-min.jpg

 

Yapılan protokole göre caminin bulunduğu alana çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları da yapılacak. Alanın zemin altı üç katı ise dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilecek.

 

18 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

 

Bölgeyi otopark ve depolama alanı olarak kullanacak olan dolmuş esnafı, Güvenpark’tan yolcu alabilecek. 

 

cami-min.jpg

 

Kızılay’a yapılacak olan 500 kişilik cami için proje çalışmaları ile ilgili hazırlıkların sürdüğü süreç 18 ay içinde tamamlanacak. Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.