CHP, Demirtaş'a şükranlarını sundu

CHP, Demirtaş'a şükranlarını sundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, YSK’nın iptal kararı üzerine 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimine ilişkin değerlendirmede bulunurken, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a teşekkür etti.

Parlamento'daki konuşmasına “Gözünüz aydın çocuklar, gözünüz aydın öğrenciler, gözünüz aydın öğretmenler, gözünüz aydın veliler, gözünüz aydın İstanbul, yeni bir hayat başlıyor” sözleriyle başlayan Kaya, “0-4 yaş arasındaki çocukların anneleri ve babaları, çocuklarıyla birlikte İstanbul’un dört bir yanını artık özgürce dolaşabilecek, hangi parka gitmek istiyorsa, hangi ilçeye gitmek istiyorsa oraya gidecek. Çünkü İstanbul’da yeni bir başlangıç var. Tıpkı gezinin çocukları gibi. Karadeniz’in hırçın delikanlılarından birisi şu anda Türkiye’nin umudu olarak İstanbul’da bir başlangıç yaptı” ifadelerini kullandı.

Kaya, konuşmasının devamında Selahattin Demirtaş’a şu sözlerle teşekkür etti:

"En büyük teşekkürü, kendini, kendi haklarını düşünmeden, toplumun özgürlüğünü düşünerek cezaevinden 'Türkiye’nin barışa ihtiyacı var, demokrasiye ihtiyacı var' diye mesaj yollayan, burada Parlamento'da milletvekilliği yapmış Selahattin Demirtaş’a ediyorum."

Kaya'nın sözleri, CHP ve HDP sıralarından alkışlarla karşılandı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.