CHP fena karıştı! Parti içi muhalifler Kaftancıoğlu'nun ipinin çekilmesini istiyor

CHP fena karıştı! Parti içi muhalifler Kaftancıoğlu'nun ipinin çekilmesini istiyor

CHP İstanbul kurultayı 9 Şubat’ta yapılacak. Kılıçdaroğlu ve mevcut il Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile devam edilmesinden yanayken parti içi muhaliflerin Kaftancıoğlu'nun ipinin çekilmesinden yana olduğu öğrenildi.

CHP 28-29 Mart’ta 37’nci Olağan Büyük Kurultayı’nı yapacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından bu ayın ilk haftasında il kongreleri başlayacak.

CHP’de en çok merak edilen il kongresi ise şüphesiz İstanbul. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında kitap gerginliği yaşanmış, bu da ilçe kongrelerine yansımıştı. İlçe kongrelerinde yeni seçilen isimlerin Kaftancıoğlu’na muhalif, ilçelerdeki belediye başkanlarının desteklediği adaylar olduğu belirtiliyor.

 

PARTİ İÇİ MUHALİFLER KAFTANCIOĞLU'NU İSTEMİYOR

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta ilçe başkanlarını topladığı ve mevcut il başkanı Kaftancıoğlu ile yola devam edilmesi istediğini söylediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun kararını açıklamasının ardından parti içi muhalefet bu karara karşı çıktı. Kaftancıoğlu’na karşı olan muhalifler, CHP’nin il başkanlarını Kılıçdaroğlu’nun belirleyemeyeceğini, örgütün özgür iradeli olduğunu belirtiyor. Muhalifler, Kaftancıoğlu ile devam edilecekse kurultay yapmanın anlamsız olduğunu kaydediyor.

 

KAFATNCIOĞLU'NUN EN GÜÇLÜ RAKİBİ 

 

Kaftancıoğlu’na rakip olacak en güçlü isim geçtiğimiz kongrede 7 oyla Kaftancıoğlu’na mağlup olan Cemal Canpolat. Canpolat’ın bugün adaylığını açıklaması planlanıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.