CHP-HDP ittifak hikayesini açıkladı

CHP-HDP ittifak hikayesini açıkladı

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Arayı Sırrı Süreyya Önder, CHP'ye götürdükleri ittifak teklifini ilk kez açıkladı.

Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te gazetecilerin sorularını cevapladı. İstanbul'da sol oyları böleceği eleştirilerine katılmadığını söyleyen Önder, CHP 'nin kendi tabanına yakışmayan isimleri aday gösterdiğini iddia etti. CHP'nin hem Ankara hem de İstanbul adaylarını oldukça sert sözlerle eleştiren Önder, her iki isminde partiye yakışmadığını söyledi. İşte Önden'in o sert sözleri;


"Oyların bölünmesiyle ilgili bana sadece bir belediye başkanı sitem edebilir. O da TKP'nin adayı Sayın Aydemir Güler'dir. Sosyalist adaydır, ben de sosyalist bir adayım. Ben Aydemir Güler'e gel sosyalistlerin oyu bölünmesin diyebilirim, o da bana söyleyebilir. Onun dışında kim diyebilir. Solcu mü gösterdikleri aday, ittifaklarını solcularla mı yaptılar. Kimin oyunu bölüyorum şimdi? Kendileri sol lafını bir kez ağızlarına aldılar mı?

YAVAŞ VE SARIGÜL'E SERT SÖZLER


MHP 'nin kapıya koyduğu adayı Ankara'da aday yapacak, hiç ömründe sol adına çalışmamış, müktebasatı olmayan, inşaatlarla, gökdelenlerle övünen ismi İstanbul'a aday göstereciksiniz. Ağır konuşmuyorum, gerçeği söylüyorum. Bana solcular çıkar, oyumuzu bölmeyin diyebilir. Ailemin yapısı CHP'li. Bu tabanı bununla aldatmanın bedelini ağır ödeyecekler. 

CHP'YE İTTİFAK YAPALIM TEKLİFİ


CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ettik. Bir şey de istemiyoruz. Yerel yönetim konusunda, ilkesel yaklaşımınızı, bu neo liberal belediyecilik anlayışını reddiyenizi söyleyin, biz seçim için güç birliği yapalım ama bu da kamuya açık olsun dedik. Sayın Kılıçdaroğlu bize dediki bu bize zarar verir. Ben de ona dedim ki burada gördüğün insanlar hep masumların, hep ezilenlerin yanında oldu. Biz hep ön sıradaydık, yanyanaydık. Biz gaz yemeden arkamızdakilere gaz yedirmedik. İlk dayağı biz yedik. Yoksuldan yanayım, özgürlükten yanayım demek sadece insanlara şeref verebilir. Bunu ya da yaptık. 

"BU TEKLİF ÇOK AYIP"


CHP'nin tabanı bilsin diye söylüyorum. Bunlar diyor ki bizi destekleyin ama bunu kimse bilmesin diyor. Bu ne kadar ayıp, ne kadar zelil bir ifadedir. Her türlü görüşmede bu onlarca kez söylendi. Sırrı Süreyya aday olmasın yeni bir aday gösterilsin diyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.