CHP iktidarında ülkeden kaçacak

CHP iktidarında ülkeden kaçacak

Denizli mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında bu ülkeden kaçacak. Kaçtığı zaman gideceği bir ülke buldum ona. Ömer El Beşir'in ülkesi Sudan'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli mitinginde halka seslendi.

 

İktidara yüklenen CHP Lideri'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

 

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında bu ülkeden kaçacak. Kaçtığı zaman gideceği bir ülke buldum ona. Ömer El Beşir'in ülkesi Sudan. Beşir biliyorsunuz katliam yaptı, yolsuzluk yaptı. Büyük servet kazandı. Sonra ikisi konuşacaklar ben şu kadar yolsuzluk yaptım şu kadar servet edindim diyecek. Bizimki de seninki bir şey mi diyecek. Ama hiç korkmayın. Dünyasının neresine giderse gitsin bulup onu getireceğim ve adaletin önüne çıkaracağım.

 

Esnaf kardeşlerimizin bir çoğnunun iktidar partisine oy verdiğini biliyorum. Saygı da duyuyorum. Ama şunu hatırlatmak istiyorum. Reform sözü verdiği için oy verdiğinizi biliyorum. Esnaf devlete yük olmaz. Üretir, devlete vergisini primini öder. Sonra emekli olur. Bakar geçinemez tekrar çalışmaya başlar. Ama yüzde 15 kesinti olur. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şey. Bizim iktidarımızda bu kesintiler olmayacak.

 

Çiftçi kardeşime sesleneyim. Ne kadar zor şartlar altında olduğunu biliyorum. dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar bir de emeğinin karşılığını vermiyorlar. Çiftçinin önünü kestiler. Son yıllarda iki Trakya kadar alan artık ekilmiyor. Her şeyi ithal ediyoruz. Bizim çiftçi aç kalıyor. Bizim iktidarda mazotun litresi 1,5 TL olacak söz veriyorum. Başçalan soruyor ben böyle söz verince: Parayı nereden bulacaksın diye. Gürcistan'da litre 2 lira bizde neden olmasın. Bu ülkede her şey var eksik olan temiz iktidar. Başçalan'a bir önerim oldu. Aile boyu ne kadar kazanıyorsunuz, bir yardım kampanyası düzenleyelim bu parayı sana verelim bu milletin yakasından düş. Ama hala ne kadara doyacağına karar veremedi. 30 Mart'ta doyuracağız.

Biz yoksulluğu önleyeceğiz biz sana oy verdik. Sen dedin ki biz yasakları kaldıracağız özgür bir ülke olacak. Peki siz söyleyin şimdi. Yoksulluk var mı? Yolsuzluk var mı? Aile boyu götürüyorlar mı? Diyordu ki ben yürütmenin başıyım. Vallahi doğruymuş yürütmenin başıymış.

Ben çalışıyorum, birileri çalıyor, gelecekten ve çocuklarımızdan çalıyor. Yurtseverler olarak size de görev düşüyor. Her şeyimiz güzel. Bu ülkeyi cennete dönüştürmek kolay. Bunun bir tek şartı var. Siyaset ahlaklı olacak. Ahlak adalet demektir. Adalet milletin vicdanıdır. Adalet Kutup Yıldızı gibidir. Bütün kainat onun etrafında döner. Gün sahip çıkma günüdür. Bir yurttaşı ikna edin.

ABD'den Japonya'ya kadar rezil olduk. Twitter yasağıyla rezil olduk. Düne kadar bize inançlarımız konusunda atmadıkları iftira attılar. Hani şu üç seferde çikolata kutusunda 3 milyon götüren Egemen Bağış var ya. 'Her cuma Google'dan bir ayet alıp sallıyorum' diyor. Bizim inancımızda kutsalla dalga geçmek olmaz. Haramdan yana olmayın, sevgiden kardeşlikten yana olun. Kavgadan yana olmayın.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.