CHP ile anlaşmaya varamadı! Muharrem İnce: İstanbul'dan aday çıkaracağız

CHP ile anlaşmaya varamadı! Muharrem İnce: İstanbul'dan aday çıkaracağız

Yerel seçimlerde iş birliği için CHP'nin tekliflerini beğenmeyen Memleket Partisi'nin Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin İstanbul'dan aday çıkaracağını açıkladı.

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart'a kısa bir süre kala CHP'nin destek arayışı sürüyor.

Memleket Partisi'nin Genel Başkanı Muharrem İnce ile iki kez bir araya gelen Özgür Özel, önerilerini İnce'ye beğendiremedi.

İki tarafın da görüşmeleri kesintiye uğradı.

TİP'ten de istediğini elde edemeyen CHP, Memleket Partisi ile görüşmelerinden de hüsranla ayrıldı.

Geçen hafta yapılan görüşmelerde Memleket Partisi’ne İzmir’de “garantili” bir ilçe belediyesi ve büyük kentlerde meclis üyelikleri verilmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i İzmir adayı göstermeyi düşünen Özel’in, ondan boşalacak Selçuk Belediyesi’ni Memleket Partisi’ne önerdiği ancak İnce’nin teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

İnce’nin İzmir’in merkez ilçelerinden birinin verilmesine yönelik talebi de başta CHP Sözcüsü Deniz Yücel olmak üzere CHP yönetimi tarafından onay görmedi.

 

'HER YERDE SEÇİME KENDİ BAŞIMIZA GİRECEĞİZ'

 

Yaşananların ardından Muharrem İnce, 31 Mart'taki yerel seçime ilişkin kararını verdi.

İnce yaptığı açıklamada "Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız.'' ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden İnce İBB Başkan adaylığıyla ilgili ise, "Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz. Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen onlardan biri." dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.