CHP ile ittifakı reddeden İYİ Parti'de istifa! Ahmet Aydın İYİ Parti'den istifa etti

CHP ile ittifakı reddeden İYİ Parti'de istifa! Ahmet Aydın İYİ Parti'den istifa etti

CHP lideri Özgür Özel'in ziyareti ile konuşulan İYİ Parti- CHP ittifakı, İYİ Parti'nin GİK toplantısı ile reddedildi. İYİ Parti'nin yerel seçimde CHP ile ittifak yapmayacak olmasına İYİ Parti'den de istifalarla ile tepki gösterildi.

CHP lideri Özgür Özel’in ‘iş birliği’ teklifini değerlendiren İYİ Parti Genel İdare Kurulu, ‘red’ kararı verdi. Yapılan gizli oylamada, 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim iş birliği önerisi reddedildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İYİ Parti’nin halen CHP’de olan ve iş birliğinin kritik önem taşıdığı İstanbul ve Ankara dahil tüm seçim çevrelerinde, kendi adaylarıyla yarışacak olması yerel seçimlere de ittifakla girmeye hazırlanan Cumhur İttifakı'nın elini de rahatlatmış oldu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, İYİ Parti’nin seçim iş birliği talebini geri çevirmesinde karar değişikliğinin seçmene anlatılamayacağı endişesi de etkili oldu.

 

AKŞENER İTTİFAK SEÇENEĞİNİ GİK'E SUNDU

 

Akşener, Özel’in ittifak önerisini geçen hafta GİK’in onayına sundu.

Akşener 50 üyeli GİK’i topladı ve dört saat süren toplantının başında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçen haftaki ziyaretinde, seçim iş birliği önerisini anımsatıp bu öneriyi GİK’te tartışmaya açtığını bildirdi.

GİK'te CHP’nin seçim iş birliği önerisi için sandık kurularak “gizli oylama” yapıldı.

Oylamada, 14 üye “seçim iş birliği” yönünde oy kullanırken, 35 üye “hayır” oyu kullandı.

Edinilen bilgiye göre, CHP ile seçim iş birliğine karşı çıkanlar 13 Eylül ile 4 Aralık arasında partileri açısından değişen bir durum olmadığını; ittifakların “siyaseti zehirlediğini” ve kutuplaşmayı artırdığını, kutuplaşmanın da iktidarın işine yaradığını ifade ettiler.

Bazı üyeler ittifaklar nedeniyle, partinin kendi kimliğini ortaya koyamadığı ve büyüyemediği görüşünü dile getirdiler.

CHP ile iş birliğine “evet” diyenler ise CHP’de bir yönetim değişimi olduğunu ve diyalog kapılarının açık tutulması gerektiğini savundu.

Özellikle Ankara ve İstanbul’da muhalefetin seçime ayrı girmesinin muhalefetin adayları aleyhine sonuç doğuracağına dikkat çeken GİK üyeleri, “İstanbul ve Ankara’da göz göre göre seçimin iktidara hediye edilmemesi gerektiğini” ifade ettiler.

 

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ELEŞTİRİSİ

 

Bunun üzerine ittifaka karşı çıkan bazı GİK üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adaylığı önerdiklerini, ancak bu iki ismin cumhurbaşkanı adayı olma cesaretini gösteremediğini belirtti.

Bu üyeler Yavaş ve İmamoğlu için “Cumhurbaşkanlığını reddeden iki belediye başkanının, belediye başkanlığını kaybetme kaygısı olmaması gerektiği” eleştirisi yöneltti.

İYİ Parti’nin şimdiye kadar kendi başına hiç seçime girmediğini savunan ittifak karşıtı üyeler, yerel seçimlerin “partinin kendi kimliğiyle, seçmenin terazisinde tartılabilmek için en uygun zemin olduğu” görüşünü dile getirdiler.

İYİ Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre CHP’nin seçim iş birliği önerisine “hayır” denilmesinde bu karar değişikliğinin kamuoyuna anlatılmasında güçlük çekileceği kaygısı etkili oldu.

Akşener’in Altılı Masa’dan kalkıp, tekrar oturmasının hala seçmene ve kamuoyuna anlatılamadığı ve seçmen nezdinde “güven kırılması” yarattığı değerlendirilerek, benzer şekilde önceden ilan edilen “tek başına seçime girme” kararındaki bir değişikliğin seçmenin kafasını karıştıracağı gibi, rakipleri tarafından da seçim kampanyasında aleyhte kullanılacağı değerlendirmesi yapıldı.

 

İLK İSTİFA GELDİ

 

Antalya'da İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden eski İl Başkanı Ahmet Aydın, partisinin CHP'nin yerel seçimde işbirliği teklifini reddetmesine tepki göstererek istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partiden istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Aydın "Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor" ifadelerini kullandı.

 

Partisinden istifa eden eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın şunları söyledi:

 

ddddd-004.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.