CHP ile İYİ Partili isim canlı yayında kavga etti! 'Sizin yüzünüzden kaybettik'

CHP ile İYİ Partili isim canlı yayında kavga etti! 'Sizin yüzünüzden kaybettik'

Millet İttifakı'nın iki büyük ortağı CHP ile İYİ Parti'nin eski ve yeni milletvekilleri Sözcü TV canlı yayınında birbirine girdi.

Sözcü TV’nin canlı yayınına katılan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve eski CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer arasında ‘ittifak’ tartışması yaşandı.

Gaye Usluer, Balıkesir’in ittifak yüzünüzden kaybedildiğini söylerken, Turhan Çömez ise “Kemal Bey de seçimlerden önce sizin anketlerinize göre yüzde 60 kazanıyordu” dedi.

 

 

"BALIKESİR'İ İYİ PARTİ YÜZÜNDEN KAYBETTİK"

 

Usluer, "Elbette ki ittifaklar karşılıklı fedakarlıklar yapılarak oluşturulmuştur. Ancak bunun sonuncunda örneğin Balıkesir ili, Sayın Turhan Çömez’in de milletvekili olduğu il yapılan anketlerde CHP adayı tarafından alınabiliyor görülürken ittifak nedeniyle İYİ Parti’ye verilmiştir ve Balıkesir kaybedilmiştir. Esasında hep o kazanılan 11 büyükşehri konuşuyoruz ama kaybedilen şehirler de ittifakların sonucudur. Bunları da belki tartışmak gerekir. İYİ Parti ’11 büyükşehir bizim sayemizde alındı’ diyor ama burada karşılıklı fedakarlık süreci oluşmuştur. Örneğin Balıkesir CHP adayı olduğunda kazanılabiliyorken İYİ Parti orada iddiada bulunmuştur. ‘Biz alalım, biz alırız’ diye, alamamıştır." ifadelerini kullandı.

 

"SİZİN ANKETLERE GÖRE KILIÇDAROĞLU KAZANIYORDU"

 

İYİ Partili Turhan Çömez ise Gaye Usluer’in sözleri üzerine 2019’daki yerel seçim döneminde CHP teşkilatlarının çalışmadığı için Balıkesir’in kaybedildiğini iddia etti. Çömez, "Haksız ithamda bulunuyorsunuz. Söyledikleriniz doğru değil Balıkesir özelinde. Ben şimdi kalkar ‘CHP teşkilatları çalışmadı’ desem polemik büyür. Söyledikleriniz yanlış. Ona bakarsınız Kemal Bey de seçimlerden önce yüzde 60 kazanıyordu sizin anketlerinize göre" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.