CHP ile DSP arasında gerginlik sürüyor!

CHP ile DSP arasında gerginlik sürüyor!

DSP tarafından çeşitli yerlerde belediye başkanlığına aday gösterilen adaylar, CHP'liler tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdü. Adaylar, pankartlarının da parçalandığını iddia etti.

Partileri tarafından aday gösterilmeyen birçok ismi aday gösteren DSP ile CHP arasında gerginlik sürüyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun DSP Avcılar Belediye Başkan adayına ‘çekil’ çağrısına Handan Toprak Benli, ‘Çekilmiyorum vuracak mısın?’ cevabı ile üst seviyelere çıkan gerginlik diğer bölgelerde de yaşanıyor.

BİRİLERİNİN KUYRUĞUNA BASMIŞ OLUYORSUN

CHP’den DSP adaylarına yönelik tehditler Avcılar'daki Handan Toprak Benli ile sınırlı değil. DSP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Kerim Çoban da benzer tavırdan rahatsız. ‘İlçe genelinde 150 pankartımız CHP'lilerce kesildi' diyen Çoban, CHP'nin politikalarını tasvip etmediğinden ötürü ‘oyumu DSP'ye vereceğim' diyen pek çok vatandaşla karşılaştığını söyledi.

DSP adayı Çoban, ‘Olay bu safhaya gelince birilerinin kuyruğuna basmış oluyorsun. Algıyı kırmak için bu tür şeylere başvuruyorlar. Alttan alttan yapılan çalışmalar var. CHP yönetimi ile görüşmek istedik, bizlere randevu vermediler. Numaramı bıraktım, hiçbir dönüş yapmadılar. Yine ilçede CHP'li olduğunu bildiğimiz bir abimiz geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yıkık bir bina resmi koyarak bu binaya ‘DSP ilçe binası' dedi. Böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar' şeklinde konuştu.

ANKARA’DA SOSYAL MEDYADA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yeni Şafak’ın haberine göre, Ankara’da CHP'den Çankaya Belediye Başkanı olarak görev yapan Haydar Yılmaz partisinden istifa ederek DSP'ye geçti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na DSP'den aday olan Yılmaz'ın peşini eski partisi bırakmadı. Seçim afişleri parçalanan ve ‘sol oyları bölmekle' suçlanan Yılmaz, ciddi tehditler aldığını söyledi. Yılmaz, kendisi ve partisine karşı özellikle sosyal medyada linç kampanyasının başlatıldığını kaydetti. Yılmaz ayrıca, afişlerinin parçalanmasıyla ilgili CHP'li Çankaya Belediyesi'ni suçladı ve yakalanan 4 kişinin belediye personeli olduğu ortaya çıktığını söyledi.

CHP'LİLER TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM

CHP Sarıyer ilçe teşkilatına ait bir seçim aracı, DSP'nin afişlerine saldırı sırasında görüntülendi. CHP aracından inen şahıslar, DSP'ye ait afişleri topladı.

Eski CHP Milletvekili Yıldıray Sapan da benzer tehditlerin odağında. CHP'den istifa ederek DPS Antalya Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olan Yıldıray Sapan, CHP'nin ötekileştirme cümlelerinden nasibini aldığını söylüyor.

Adaylıktan çekilmesi yönünde baskıya uğrayan Sapan, ‘Biri çekilecekse o kişi CHP'nin adayı olmalı' dedi. Sapan, yaşanan olayların inanılmaz derecede siyaset kirliliğine ulaştığını vurguladı. DSP'nin Maltepe Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya ise ‘Küfür ve hakaretlerle adaylıktan çekilmemiz isteniyor. Sosyal medyada CHP'liler tarafından tehdit ediliyorum. Bayraklarımız, afişlerimiz kesiliyor. Maltepe genelinde 300 civarı pankartımız kesildi. Ayrıca yine CHP'liler tarafından adaylıktan çekildiğim ve oyların CHP'ye verilmesi yönünde bir operasyon başlatmış durumdalar' dedi.

TÜRK BAYRAK RAHATSIZ ETTİ

DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy da yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘CHP, Sarıyer meydanında Türk bayrağı dağıtmamızdan rahatsız oldu. Türk bayrağı dağıtırken CHP'li Sarıyer Belediyesi, belediye tanıtım arabasını getirerek standımızı kaldırmak istedi. Orada bulunan arkadaşlarımızla gerginlik yaratmak istediler. Şimdi de CHP ile DSP'nin birleşeceğini ve DSP'nin seçimden çekileceğini söylüyorlar. Böyle bir durum sözkonusu değildir. İlçe genelinde pankartlarımızı kestiler. Son pankart kesiminde ise bir meclis üyesi adayımız, pankartlarımızı kesmek için görevlendirilmiş bir CHP aracını gördü ve olayı fotoğrafladı.'

BİZ DEVŞİRMELERLE YOLA ÇIKMADIK

DSP Kağıthane Belediye Başkan Adayı Ekrem Şit, seçim dönemi boyunca ilçenin geneline astıkları 400 pankartın kesildiğini söyledi. Şit, ‘Bize bunu dost bildiklerimiz yaptı' dedi. DSP Pendik Belediye Başkan Adayı Murtaza Sasa ise saldırganların kendilerini sözde ‘emekçi' olarak tanıttıklarına ancak seçim için her türlü sabotajı yaptıklarına dikkat çekti. CHP'liler tarafından ‘adaylıktan çekildi' söylentisinin çıkarıldığını belirten Sasa, ‘Biz devşirmelerle yola çıkmadık. Solcu arkadaşlarımızla seçime giriyoruz. CHP'nin bu eylemi zillet ittifakının göstergesidir' şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.