CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu o paylaşımına özür diledi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu o paylaşımına özür diledi

Kaftancıoğlu'nun twitter hesabından döviz rezervi tartışmalarıyla ilgili paylaşımında Aylan bebeğin fotoğrafına yer vermesine sert tepkiler geldi. Kaftancıoğlu özür diledi.

İletişim Başkanı Farhrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafıyla ilgili paylaşımına tepki gösterdi. Altun, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsan olmak asgari düzeyde bir vicdan gerektirir. Vicdanı olmayanın siyasete ve topluma katacağı hiçbir şey yoktur. Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz. Aylan bebeğin katillerinden emir alanlardan başka ne beklenir ki?"

Kaftancıoğlu'nun paylaşımına gelen diğer tepkiler şöyleydi:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Yapmayın Yazıktır, ayıptır, günahtır.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek...

'ÖZÜR DİLERİM'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ysa, sosyal medya hesabından yaptığı '128 milyar dolar nerede?' paylaşımında Bodrum'da sahile cansız bedeni vuran Aylan bebeğin fotoğrafını kullanmasından dolayı özür diledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından, ‘#128MilyarDolarNerede’ etiketiyle paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu, paylaşımında Suriye’den kaçarak Avrupa’ya gitmek isterken bindikleri tekne batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da sahile vuran Aylan bebeğin (Alan Kurdi) fotoğrafını kullandı.

Aylan bebeğin cansız bedeninin fotoğrafının üzerinde “128 milyar dolar nerede” yazısı yer aldı. Kaftancıoğlu’nun paylaşımı tepki çekti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kaftancıoğlu, Aylan bebeğin fotoğrafını kullandığı için özür diledi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİM”

Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “128 Milyar Doların doğru kullanılması halinde bu ve benzeri manzaraların oluşmayacağına dikkat çekmeyi amaçlarken Aylan bebeğin hala vicdanlarımıza ağır gelen, unutamadığımız görüntüsünü paylaştığım için vatandaşlarımızdan özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.