CHP İstanbul İl Başkanlığına Özgür Çelik seçildi

CHP İstanbul İl Başkanlığına Özgür Çelik seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, saat 08.00 itibarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kazanan isim değişimin desteklediği aday Özgür Çelik oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı'nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi 08.00 itibarıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarıştı.

Değişim isteyenlerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve genel merkezin desteklediği eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat arasında gerçekleşen il başkanlığı yarışı için iki taraf da iddialıydı. Kongrede seçilen aday, CHP'lilerin kiminle yola devam etmek istediğinin göstergesi oldu.

 

'DEĞİŞİM' KAZANDI


Buna göre 'değişim' isteyenlerin adayı olarak gösterilen Özgür Çelik, oyların 342'sini alan seçimi kazandı. Genel Merkez'in desteklediği aday olarak gösterilen Cemal Canpolat ise oyların 310'unu aldı.

 

ŞARKILARLA KUTLAMA

 

Seçimleri Özgür Çelik'in kazanmasının ardından salonda bulunan destekçileri, şarkılar söyleyerek ve "Her şey çok güzel olacak" sloganları atarak kutlama yaptı.

 

ÇELİK: "CHP BAYRAĞINI BELEDİYELERDE DALGALANDIRMAYA VAR MIYIZ"

 

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Çelik, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Çelik, "Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz." dedi.

Çelik, "Yarın Cumhuriyet Halk Partisini tartışacak olanlara diyorum ki, lütfen lider sultasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Lider sultasıyla ilçe başkanları belirleyenleri tartışın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kongrenin heyecanıyla ifade edilmemesi gereken cümlelerin de söylendiğini kaydeden Çelik, "Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın. Biz, ilçe başkanlarımızla, il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kolumuzla, tüm örgütümüzle kucaklaşmayı hazırız." diye konuştu.

 

Çelik konuşmasında şunları vurguladı:

 

"Hedefimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanmak. Görev süremiz boyunca hesap veren, katılımcı bir anlayış ortaya koyacağız. İl delegelerimizle 6 ayda bir toplantı yapacağız. İl delegelerimizle sürekli temas kuracağız. 6 ayda bir il başkanlarımızın faaliyetlerini örgütümüze sunacağımız büyük toplantılar yapacağız. 1. Yılımızda seçimsiz kongre gerçekleştireceğiz. Bütün örgütümüzün eleştiri ve değerlendirmelerini alacağız. Parti okulumuzla uyumlu çalışacağız. Panellerin, konferansların önünü açacağız. Deprem bilinçlendirme panelleri yapacağız. Ön seçimi hep birlikte savunacağız.

Hedefimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak. Hedefimiz, en az 30 belediyeyi kazanmak. CHP bayrağını belediyelerde dalgalandırmaya var mıyız"

 

İMAMOĞLU'NDAN CANPOLAT'A YANIT

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasında İBB'yi hedef alarak "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'lilerin sadece ilçe seçimlerinde işe girdiğini duyuyorum" iddialarında bulunan Cemal Canpolat'a yanıt verdi:

"Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar, ama biz tertemiz yürüyeceğiz"

 

İMAMOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik'i tebrik ederek şu mesajı yayınladı:

 

"CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız."

 

ÖZGÜR ÖZEL: HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

 

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, sosyal medya hesabından İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik etti.

 

Özel mesajında şunları söyledi:

 

"Partimizin İstanbul İl Başkanı seçilen Sn. Özgür Çelik'i tebrik ediyorum.
Gençlik kazandı, umut kazandı.
İstanbul’u tekrar kazanacağız.
Türkiye’yi kazanacağız.
Hep birlikte kazanacağız."

 

KONGREDE NELER OLDU?

 

Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Cemal Canpolat ve Özgür Çelik'in fotoğrafları asıldı.

Canpolat'ın, Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafının bulunduğu afişlerde "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Örgütte liyakat Cemal Canpolat", "İstanbul'un birleştirici gücü" ile "Umut ve cesaret" ifadeleri yer alıyor.

Diğer aday Çelik'in afişlerinde ise "İstanbul için hep birlikte başaracağız" ile "İstanbul için biz varız" yazıldığı görülüyor.

Salonda zaman zaman "Halkın gururu Kılıçdaroğlu", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.