CHP-İYİ Parti ittifakında Denizli krizi

CHP-İYİ Parti ittifakında Denizli krizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti ittifakında Denizli krizi yaşanıyor. İşte detaylar;

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi için CHP ile ittifak yapan İYİ Parti'nin beş ilçede başkan adayı olarak açıkladığı isimler, Cumhuriyet Halk Partisi'nde krize neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Meral Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti'nin açıkladığı isimlerden 2'sinin CHP'den aday adaylığı başvurusu bulunduğunu, bu kişilerin İYİ Parti tarafından aday gösterilmesinin siyasi nezaketsizlik yarattığını, ittifaka zarar vereceğini ve kabul edilemeyeceğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 99 ilçe Belediye Başkan adayını açıkladı.

Denizli'nin Baklan ilçesinden Mehmet Yağcı,

Beyağaç ilçesinden İsmet Şener,

Çal ilçesinden Mehmet Öztürk,

Çardak ilçesinden Erdil Cengiz ve Çameli ilçesinden Ender Yılmaz belediye başkan adayı olarak gösterildi.

İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olarak Baklan’da Mehmet Yağcı ve Çardak’ta Erdil Cengiz'i açıklaması, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nda krize neden oldu.

CHP’li İl Başkanı Akbaba ve Milletvekili Arslan basın toplantısı düzenleyerek iki ismin CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

İl Başkanı Akbaba konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün öğle saatlerinde yerel basında ve ulusal basında, İYİ Partinin Denizli'deki 5 ilçede aday açıklaması ortaya çıkmıştır. Bu açıklanan adaylardan 2'si halihazırda CHP'ye resmi adaylık başvurusunda bulunmuş insanlar. Bu kişilerle yaptığımız görüşmelerde, kendilerinin bilgisi olmadığını ve İYİ Parti'ye herhangi bir şekilde aday adaylık başvurusunda bulunmadıklarını belirtmişlerdir."

chp1-006.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.