CHP İzmir adayı Tunç Soyer mason locası üyesiymiş

CHP İzmir adayı Tunç Soyer mason locası üyesiymiş

HDP tarafından tam destek alan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in mason localarına üye olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'lilerle gizli ittifak ile halinde olan ve FETÖ elebaşı Gülen adına açıklamalar ile adaylarının tam destek verilen CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in mason localarına üye olduğu ortaya çıktı. Soyer'in üyeliği ve etkinliği, mason locasına kayıt yaptırdığı zaman çekilen fotoğraflarla belgelendi.

ATATÜRK’Ü ZEHİRLEDİĞİ İDDİA EDİLEN CENOVA LOCASI'NA ÜYE

Sosyal medyaya düşen fotoğrafta Tunç Soyer, locanın gizli töreninde mason giysisini giyerken ve belgesini alırken görülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü zehirlediği iddia edilen Cenova Locası'na bağlı mason localarına Tunç Soyer'in de üye olduğunun ortaya çıkması ve PKK uzantısı HDP desteğinin açık olarak verilmesi CHP tabanında da tepkiyle karşılandı.

tunc-soyer-mason.jpeg

TÜRKEŞ’İ HAPSE ATTIRAN KİŞİNİN OĞLUNA İYİ PARTİ’DEN DESTEK 

Daha önce, Diyarbakır Sur'da terör örgütüne yardım ettiği şüphesiyle görevden alınan ve yerine devlet tarafından atanan kayyum hakkında skandal sözler sarf eden CHP'li Soyer'in babasının 12 Eylül sıkıyönetim döneminin askeri savcısı Albay Nurettin Soyer olması nedeniyle milliyetçi tabanın tepkisini çekmişti.

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer, 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam isteyen askeri savcı olarak biliniyor.

Ülkücü ve Milliyetçi kesimin efsane lideri Alparslan Türkeş'i hapse attıran 12 Eylül savcısının oğlu olan Tunç Soyer'e CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti’de destek veriyor. Tabanının bir kısmı milliyetçi kimliğe sahip seçmene sahip İYİ Parti’nin bu tavrı ise Milliyetçi ve Ülkücü kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. 

tunc-soyer-mason-belge.png

SOYER İCRAATLARIYLA DA TEPKİ GÖRÜYOR

Tunç Soyer, Seferihisar'da iki dönem belediye başkanlığı görevi süresince 175 kez yurt dışına çıktığı ortaya çıkarken belediye çalışanlarına maaşlarının ise geç ödenmesi tepkiyle karşılandı. Soyer buna rağmen yurt dışı seyahatlerine aksatmadan devam etmesi de ayrıca tepki toplamıştı.

Yine Tunç Soyer, Seferihisar’da göreve geldiği 2009'dan bu yana borçları bahane ederek rayiç bedeli 500 milyon lirayı geçen belediye arazilerini 119 milyon liraya satarak devletin malını peşkeş çekmekten suçlanmıştı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.