CHP İzmir il kongresinde ortalık karıştı, kavga çıktı! Özgür Özel zor kurtuldu

CHP İzmir il kongresinde ortalık karıştı, kavga çıktı! Özgür Özel zor kurtuldu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in İzmir İl Kongresi'ndeki konuşmasında "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı. Özel, "Beni Süleyman Soylu susturamadı. Bu talimatı veren de susturamaz" dedi.

İzmir’de 38. Olağan CHP İzmir İl Kongresinde sıcak saatler yaşanıyor.

CHP Genel Başkanlığı için dün adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin İzmir İl Kongresi'nde kürsüdeydi.

"Sandığı yeniden umut haline getirmek gerektiğini" söyleyen Özel'in konuşması sırasında salondan "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları yükseldi.

Gençlere seslenen Özgür Özel, "Gençler kim dediyse 'Bunu yapın' diye, yapmayın. Benim konuşamama engel olamazsınız. CHP'lilere yakışmaz. Beni Süleyman Soylu susturamadı. Bu talimatı veren de susturamaz" dedi.

 

 

KONGREDE NELER OLDU?

 

CHP İzmir’de İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu , M.Şakir Başak ve Aytekin Tunus yarışacaktı. Kongre salonunda Aytekin Tunus İl Başkanlığı yarışından çekildi. Yarış iki başkan adayı arasında gerçekleşecek.

M.Şakir Başak’ı destekleyen İzmir milletvekili Tuncay Özkan İzmir’de partiyi yeniden yönetebilmek için Başak’ı destekliyor kulisleri kongre salonunda konuşuluyor. Genel Merkezin güvendiği aday Aslanoğlu
Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Deniz Yücel’in ardından boşalan CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna Şenol Aslanoğlu gelmişti.

Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun 38. Olağan Kongrede en güçlü aday olduğu Genel Merkez tarafından da desteklenen ve görevde kalması beklenen aday olduğu ifade edildi. Aslanoğlu’nun atanarak geldiği İl Başkanlık görevine bu defa seçilerek gelmesinin güçlü bir olasılık olduğu kulislerden gelen bilgiler arasında.

Kongre salonunda gerginlik yüksek, Kılıçdaroğlu lehine sloganlar atanlara “yuh” diye bağıran bir CHP’liyi Özgür Özel taraftarlarından 7 kişi hırpalayarak salon dışarısına çıkardı.

Manisa’dan ilçe örgütlerini pankartlarıyla getirtilmesi salonda gerginlik yaratırken İzmir Kongresine Özel’in Manisa örgütünü getirmesi doğru bulunmadı.

Kongre salonunda çarşaf listemi blok listemi tartışması kavgaya dönüştü ve tansiyon yükseldi. Kürsü önünde kavga eden CHP’liler genç ,yaşlı ve protokol demeden arbede yaşandı. Kongreye ara verildi.

CHP’nin İzmir Kongresi bu görüntülerle İzmir’de kan kaybetmeye devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kongre salonunda zor anlar yaşadı. 20 ye yakın bariyerler kırılarak Başkan Soyer korumalar eşliğinde dışarıya çıkarıldı. Kongre salonuna çevik kuvvet müdahale etti. Hafızalardan silinmeyecek CHP İzmir 38. İl Kongresinde demokrasiden uzak bir seçim yarışı yaşandığı salonda yüksek sesle ifade ediliyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.