CHP kararını verdi! Babacan ve Davutoğlu ile ittifak yapacak mı?

CHP kararını verdi! Babacan ve Davutoğlu ile ittifak yapacak mı?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'nin yeni partilerle ittifak kurup kurmayacağını açıkladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve eski Bakan Ali Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konuştu.

Partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, mevcut rejime karşı bir ittifakın sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'İçinde bulunduğumuz coğrafya son 10 yılda çok yoruldu. CHP olarak çözüm önerimiz belli. Bölgenin sorunlarını bölge ülkeleri çözmeli diyoruz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulmalıdır. Ortadoğuda kalıcı barışın sağlanması için elimizden geleni yapacağız.

Putin Türkiye'ye geldi, bir de baktık ki Erdoğan arabuluculuğa soyunmuş, bizim söylediğimiz yere gelmiş. Doğru noktaya gelebilmek için illa ki Putin'le görüşmek mi gerekiyordu?

Akıl size Putin'den gelince sus pus kabul ediyorsunuz, biz muhalefet olarak aynı şeyleri söylediğimizde ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Saray kibiri bırakıp muhalefetin sesini dinlese ülke karlı çıkar.Erdoğan'ın fır dönme siyaseti partisinin de başını döndürmeye başladı.

Zavallılar dün ak dediklerine, bugün kara demek zorunda kalıyorlar.'

 

Öztrak şöyle devam etti;

 

'Kimin ne dediği, ne yaptığı belli değil. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. İstikrar artacak denilerek millete dayatılan ucube tek adam rejiminde artık tutarlı tek bir söz yok.

TÜBİTAK'ın ÇED raporu eleştirisini genel başkanımız kamuoyu ile paylaştı. TÜBİTAK'ın görüşünde elektronik imza da var ıslak imza da. TÜBİTAK kendi yazdığı görüşünü inkar etmek zorunda kaldı. Başına hayvanat bahçesinden yönetici atanan, şimdi de attığı imzanın arkasında duramayan bir kurum ülkemizin bilim ve teknoloji politikalarına nasıl yön verecek?

İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için yapılan harcamalar karşılığında tek bir kuruş ödemeyeceğiz. Bu projeye teklif verecek yandaş müteahhitler ve yandaş kurumlar hesaplarını şimdiden doğru düzgün yapsınlar.Bu ülkenin gerçek gündemi ekonomidir, genç işsizlerdir, madde bağımlılığıdır, mutfaktaki boş tenceredir. Vatandaşın tenceresinde bugün et değil dert kaynıyor.'


YENİ PARTİLERLE İTTİFAK YAPILACAK MI?

 

Öztrak, yeni partilerle ittifakla ilgili de şunları söyledi:

 

'Türkiye'nin gündemi belli, ekonomi. Şu anda Türkiye'de tek adam parti devleti rejiminin neden olduğu tahribatın ortadan kaldırılması için çok geniş bir anlayış birliği ortaya çıkmış vaziyette. Yeni kurulan partilerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman onların da bu noktada olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin en büyük ittifakı, sandık ittifakı, AK Parti'ye oy veren seçmenler, MHP'ye oy verenler seçmenler, bunlarla birlikte en büyük ittifak ortaya çıkmaya hazır. Bu demokrasi sorunu karşısında ortaya çıkacak ittifakı yadsımak mümkün değil. Biz de bu ittifakın gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz.' 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.