CHP Meclis'in çalışmasını engellemek için eylem yaptı! Yumruklu kavga çıktı

CHP Meclis'in çalışmasını engellemek için eylem yaptı! Yumruklu kavga çıktı

Mecliste mahalle bekçileri kanunu görüşülürken, CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptılar. Meclis'in çalışmasını engelleyen bu eylem diğer vekilleri çıldırttı. Kavga çıktı.

Meclisteki Sayıştay üye seçimi oylaması sırasında CHP'li vekillerin Meclis'in çalışmasını engellemek amacıyla girdikleri kabinlerden uzun süre çıkmaması gerginliğe yol açtı. Öyle ki bazı vekiller kabin içerisinde telefon görüşmesi yaptı. 1 saatlik oylama 3 saatte bitti.

AK PARTİLİ VEKİL'DEN SERT TEPKİ

Duruma tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntüleri paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

''An itibarıyla @TBMMresmi Genel Kurulunda Sayıştay için üye seçimi esnasında CHP’li milletvekiller Meclisi çalıştırmamak için oy kabinlerine girip cep telefonu ile konuşma yapıyor, adeta saklambaç oynuyor. Twitter’da uzun video paylaşılamadığı için hepsini paylaşamıyoruz. Üzücü..'"

rav.jpg

OY İŞLEMİNİN UZAMASI ÇİLEDEN ÇIKARDI: YUMRUKLU KAVGA

Oy kullanma işleminin uzaması sonrası vekiller arasında gerginlik meydana geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel  ile Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arasında yumruklu kavga gerçekleşti. 

 

KAVGA ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kabine giren arkadaşlarımız Enis Berberoğlu, bu kabinde niye yok, olsaydı ne düşünürdü, nasıl karar verirdi diye düşünerek, ona darbe yapanları düşünerek oy kullanıyor” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkındaki kesinleşmiş yargı kararlarının Meclis’te okunmasının ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına yönelik tartışmalar sürdü.

CHP 1 SAATLİK OYLAMAYI 3 SAATE ÇIKARTTI

Meclis Genel Kurulu’nda gün boyunca bu karara dönük muhalefet partilerinden tepkiler geldi, AK Parti ve MHP ise usulü işlem yapıldığına dair açıklamalar yaptı. Karara tepki gösteren CHP çalışmaları uzatma taktiği uyguladı. Sayıştay’da boş bulunan 5 üyelik için yapılan seçimde CHP milletvekilleri oy kabinine girerek uzun süre çıkmadı. Böylece ortalama 1 saat olan oy kullanma süresi 3 saate çıktı.

ÖZEL'DEN BERBEROĞLU AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bunun gerekçesini iki nedene bağlayarak şunları söyledi:

“Sağlık Bakanımızın ‘Aman sosyal mesafeye dikkat’ diye bir tweeti vardı. Biraz önce oylama sırasında sosyal mesafe konusunda ciddi sıkıntılar vardı. CHP grubu olarak oylamayı iki hassasiyet üzerinden ele alıyoruz: Birincisi sosyal mesafeye dikkat etme. İkincisi kabine giren arkadaşlarımız geçen hafta perşembe günü bir sivil darbeyle, onu seçen seçmenlerinin iradesine darbe yapılan Enis Berberoğlu, bu kabinde niye yok, Enis Berberoğlu bu kabinde olsaydı ne düşünürdü, nasıl karar verirdi diye düşünerek Enis Berberoğlu’nu ve ona darbe yapanları düşünerek oy kullanıyor. Siz Anayasayı tanımayacaksınız, İçtüzüğü tanımayacaksınız, Anayasayı açıkça ihlal edeceksiniz, daha sonra bir hakkın suiistimalinden bahsedeceksiniz. Burada yapılan iş, geçen haftaki anayasa ihlaline toplum önünde dikkat çekmektir. AKP’nin sivil darbesine karşı eylemlerimiz de eleştirilerimiz de her gün farklı yöntemlerle devam edecektir. Gerisini siz düşünün.”

AK PARTİ: CHP'NİN ÇARPIK DEMOKRASİ ANLAYIŞI

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstererek, “Meclis çalışmalarını engellemek için “kabine girip çıkmamak” CHP’nin yeni muhalefet yapma vizyonu! Saat 15.00’te başlayan Genel Kurul, halen gündeme geçemedi… Güler misin, ağlar mısın?” dedi.

Seçimin sonucunda Hasan Karaman, Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter yeni Sayıştay üyeleri olarak belirlendi. 

Özgür Özel'e saldırıda bulunan Olcay Kılavuz'un bu olaylar yaşanırken Twitter hesabından, "CHP’nin çarpık demokrasi anlayışı.
CHP’liler,TBMM’nin çalışmasını engellemek için oy kullanmaya Grup Başkanvekilinin izni ile gidiyor, oy kabinleri her seferinde temizleniyor,oy kullanmak için kabinde 10 dakika bekleniyor.
3 saattir TBMM çalışması sabote ediliyor. 
Yazıklar olsun" paylaşımını yaptığı görüldü.

İşte o paylaşım:

 

olcay-002.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.