CHP-MHP Taban Koalisyonu Partileşiyor

CHP-MHP Taban Koalisyonu Partileşiyor

Bir süredir sessiz sedasız çalışmalarını sürdüren Yeni Parti ekibi nihai aşamaya geldiği iddia edildi. Artık kapalı kapılar ardında değil, açıkça dillendirilmeye başlandı. Görüşme trafiği hızlandı. Takvim ise Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası netleşecek.

Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında yeni bir partinin ABD-Türkiye hattında kulislere sızan ipuçlarını verdi. İşte Mahmut Övür'ün yazısının ayrıntıları

 

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında siyasi arenada halen doldurulamayan muhalefet boşluğu ve CHP-MHP hattındaki değişimlere dikkat çekerek Türkiye-Amerika hattında gerçekleşen hazırlıkların kulis bilgilerini verdi. Övür'ün verdiği bilgilere göre yeni bir parti geliyor. Üstelik bu parti siyasilerin değil İşadamlarının önderliğinde şekilleniyor. 


İşte Övür'ün yazısından öne çıkanlar

17 Aralık darbesi, çok farklı siyasi ve toplumsal kesimleri umutlandırmıştı. Ama o umut topu topu üç ay sürdü (...) Başaramamışlardı. Bu nedenle siyaset kulisleri bir süre sessizliğe gömüldü. (..) Amerika'dan aldığım ilginç bir kulis haberi, harekete geçtiklerini bildiriyordu.  Şaşırmadım çünkü hem İstanbul sermayesinin boş durmayacağını hem de cemaatin güç savaşından vazgeçmeyeceğini biliyordum. 

BU KEZ İŞİN ÖNCÜSÜ SİYASİLER DEĞİL İŞADAMLARI

Ama İstanbul sermayesinin daha hızlı hareket edeceğini doğrusu hiç düşünmedim. Meğer iş Amerika'daki lobilerden destek alma noktasına kadar gelmiş... İşin öncülüğünü de ilginçtir siyasiler değil, işadamları yapıyor. 

İŞTE O İŞADAMLARI VE GÖRÜŞTÜKLERİ İSİMLER

Önümüzdeki günlerde New York'ta La Guardia havaalanı ihalesi var. O havaalanına talip olan firmalardan biri de Türkiye'nin TAV'ı...  TAV'ın CEO'su Sani Şener de oralarda. Yanında da Cenk Küpeli adında genç bir işadamı var. İhale almak isteyen bir firma için bundan doğal ne olabilir denir ama kulislerde konuşulanlar ekonomik değil, siyasi ağırlıklı. 

Görüştükleri arasında kimler yok ki... Birkaçını sayalım. Büyükelçiler James Holmes, James Jeffrey, Kongre üyeleri Gregory Meeks, Sheila Jackson Lee, Jim Kolbe, Jason Chaffetz, Ed Whitfield, eski Kongre Başkanı Denmis Hastert, ABD'nin yeni büyükelçisi olacak olan ve şu an Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü John Bass, Gregory Meeks (NY)... 

İŞTE PERDENİN ARKASINDAKİ SIR

(..) Ne oluyor derseniz onu da söyleyelim.  Yeni bir parti geliyor. Kulislere göre görüşmelerin nedeni bu.  Yeni bir parti kurma işi bir CEO'ya mı kaldı diye düşünmedim desem yalan olur ama araştırınca gördüm ki, o CEO yalnız değil. Arkasında son üç ay boyunca, her gittiği yerde, herkesin duyacağı biçimde; "Bu iş bitti, hükümet gidiyor" diyen patronu Hamdi Akın var. Ama sadece o da değil, Akın'ın son dönemde en sık görüştüğü isim ise Hüsamettin Özkan. Ve tabii ki İstanbul'un baronları... 

SAĞ-SOL KOALİSYONU PARTİSİ

Start İstanbul'da verilmiş... CHP ve MHP'den umudunu kesen İstanbul sermayesi, işadamı ve genç ağırlıklı merkezde yer alan bir parti planlıyor. Elbette siyasetçiler de olacak. Adı en çok geçenler arasında bilinen iki isim var; Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş... Hatta onlarla görüşüldüğü bile söyleniyor. Başka siyasilerin de adı geçiyor; Kemal Derviş, Meral Akşener, Abdurrahim Karslı, Yılmaz Büyükerşen, Celal Adan... Sağ-sol koalisyonu gibi bir şey... 

EŞBAŞKAN SİSTEMLİ YAHUDİ DESTEKLİ

Biri tecrübeli diğeri genç olan eşbaşkanlık sistemi uygulanacakmış...  İşi lobiye bağlamak istemezdim ama kulislerde Yahudi Silah Lobisi'nden ve Goldman Sachs gibi çok uluslu bir yatırım bankasının desteğinden bile söz ediliyor.  Şu sıralarda gündemlerinde cumhurbaşkanı seçimleri var. Özellikle CHP ile MHP'nin ortak aday çıkarmaları için uğraşılıyor. Seçimlerden sonra da kendi partilerini kuracaklar.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.