CHP parti yönetiminde transseksüel isim de yer aldı  

CHP parti yönetiminde transseksüel isim de yer aldı  

CHP'nin Avcılar İlçesi'nde yerel seçim öncesi adaylık konusunda tepkiler nedeniyle istifaların ardından yedek listede bulunan partinin transseksüel ismi Niler Albayrak yönetim kuruluna girdi.

CHP Avcılar İlçe yönetiminde geçen ayın sonunda belediye başkan ve meclis üye aday listesinin açıklanması ardından 8 yönetici istifa etti.

CHP Parti tüzüğü uyarınca istifa eden üyelerin yerine yedekler, yönetim kurulu asil listesine alındı. Bunlar arasında daha önce İstanbul 3. seçim bölgesinden milletvekili aday adayı, Merkez Mahallesi'nin transseksüel delegesi seçilen Niler Albayrak'ın da adı yer aldı.

CHP İlçe Başkanı Hasan Şeker tarafından Niler Albayrak'a gönderilen 2019/21 sayılı yazıda, "CHP Avcılar Yönetim Kurulu görevinden istifa eden Duran Meşeci, Seçkin Karakaya, İsmail Dağlı, Esengül Bakar, Sadiye Özgür, Mümin Refref, Deniz Baykara, Cesim İnce'nden boşalan asil yönetim kurulu üyeliğine parti tüzüğümüzün 29. Maddesi gereği sizin çağrılmanız, 03.03.2019 tarih ve 61 sayılı karar ile belirlenmiş olup, tarafınıza tebliğ olunur" denildi.

Kararı yurt dışında öğrenen ve bunun kendisi için süpriz olduğunu, yakında döneceğini belirten Niler Albayrak, daha önce zaman zaman eleştirdiği, tepki gösterdiği CHP'nin 'İlk trans yöneticisi' unvanını elde ettiğini söyledi.

BİZLER DE VARIZ BU HAYATTAYIZ

Albayrak, geçen yılın Ağustos ayında trans birey cinayetlerine üzerine kefen giyerek tepsi gösterir, 2017'de parti delegesi seçilirken, "Bizler de varız; bu hayattayız. Bir şekilde hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Önümüzün kesilmemesini, bizlerin de aslında hayatımızda her şeyi başarabileceğimizi ispat etmek istiyorum" demişti.

EZİLEN TRANSLARI TEMSİL ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM

Albayrak, hedeflerini şöyle anlatmıştı: "Çok fazla ezilen, toplumdan dışlanan, yok sayılan, ezilen transları temsil etmek için yola çıktım. Biz trans kadınların 1-0 geriden devam eden hayatımızı en azından beraberliğe getirebilmek için bu yarışta olmam gerektiğini düşündüm. Avcılar CHP örgütünün de teveccühü ile merkez mahallesi delegesi seçildim. Ötekileştirilmişlerin her türlü haklarını çok daha iyi savunabileceğimi düşünüyorum. Bizler gökkuşağını çok daha ileriye götürmeye çalışıyoruz."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.