CHP tehdit ediliyor polis umursamıyor

CHP tehdit ediliyor polis umursamıyor

CHP'nin Ankara Seçim Koordinasyon Başkanı Bülent Kuşoğlu, tacizleri anlattı: "Tehdit ediliyoruz umursayan yok. Polis seyrediyor"

CHP’nin Ankara Seçim Koordinasyon Başkanı Bülent Kuşoğlu, partisine yönelik saldırı olasılığına ilişkin yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Kuşoğlu, “Bizim partimizin aracıymış gibi araç giydirmişler. 42 plakalı, sokaklarda geziyor, tespit ettik ve emniyete bildirdik. Bu tip araçlarla gidip MHP’ye saldırma planları yapılıyor, bu duyumlar bize geliyor. Sincan’da kar maskeli 60-70 kişi gençlerimize sopalarla saldırıyor, olay yerinde olan 4 polis aracı anında kayboluyor” diye konuştu.

CHP’nin Ankara’daki seçim koordinasyonundan sorumlu Ankara Milletvekili Kuşoğlu, uyarılarına karşın taciz ve tehditlerin engellenmesi için bir girişim görmediklerini dile getirdi. Kuşoğlu, Ankara’da şimdiye kadar 5 kere saldırıya uğradıklarını, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a yönelik saldırı olduğunu anımsattı. Kuşoğlu, “Daha önce provokasyonlar vardı. Özellikle bu işler için tutulmuş adamlar vardı. Bunlar düzenlediğimiz bir toplantıya geliyor, slogan atıyorlardı” diye konuştu. Türkiye’nin her yerinde özellikle CHP ve MHP tabanında bir sağduyunun hâkim olduğunu belirten Kuşoğlu, “CHP’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’liler CHP’ye, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde bu partiye tabanda bir yöneliş var. Bu tabii diğerlerini rahatsız etti” diye konuştu.

CHP aracıymış gibi saldırı planı

Muhalefet tabanında oluşan bu sağduyudan rahatsız olanların her yola başvurduğunu belirten Kuşoğlu, “Düşünün bunun önüne geçmek için bizim araçlarımız gibi araç giydiriyorlar. Bunları tespit ettik. Bu araçlarla MHP’ye saldırmayı planlıyorlar. Bizimle ilgisi olmayan ancak CHP aracıymış gibi giydirilen 42 plakalı bir aracı tespit ettik ve emniyete bildirdik” dedi.

AKP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı ve mevcut başkan Melih Gökçek’in olası provokasyonlarını başkaları yapıyormuş gibi bir tavır takındığına dikkat çeken Kuşoğlu, “Tüm provokasyonların içerisinde kendisi var. Biz ona inanıyoruz. Onun delilerini de görüyoruz. Bize yönelik olarak dağıttığı gazeteler, yaptığı açıklamalar, tahrikler bunu gösteriyor. Melih Bey’i tabii çeyrek asırdır herkes tanıyor. Tavrı, tarzı, yaptığı işler, açıklamaları her zaman bu yönde” değerlendirmesini yaptı.

'Polis yok oldu’

CHP’ye yapılan saldırılar konusunda güvenlik görevlilerinin bekledikleri duyarlılığı göstermediğini belirten Kuşoğlu, “Biz uyarılarımızı yapıyoruz. Emniyet’in çok yardımcı olduğunu görmüyoruz. İvedik’te Mansur Bey’e yönelik saldırıda polis çok geç geldi. Sincan’daki saldırıda olay yerinde 4 polis arabası vardı. Hepsi bir anda yok oldu. Bu aşamadan sonra partililerimizle önlem alacağız” diye konuştu.

‘Mitinge ek önlem istedik’

Saldırı ve tehditlerin seçim çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirten Kuşoğlu, bazı programları iptal ettiklerini dile getirdi. İnsanların toplantılara gelmekten korktuğunu, sivil toplum örgütlerinin bu tür olaylarla damgalanmamak için toplantı yapmak istemediklerini belirten Kuşoğlu, “Bize söylüyorlar. ‘İktidarla, Melih Bey’le işimiz var, sıkıntıya girmeyelim. Kusura bakmayın halimizi anlarsınız’ diyorlar” dedi. Cuma günü Ankara’da büyük bir mitinge hazırlandıklarını anımsatan Kuşoğlu, “Emniyetten ek güvenlik önlemi talebimiz olacak, çünkü sıkıntı olabilir. Allah korusun her şey olabilir. Çok dikkatli davranmak zorundayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.