CHP Türkiye'nin partisi değil

CHP Türkiye'nin partisi değil

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Füsun Üstel, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Üstel, seçimlerde "CHP bir Türkiye partisi olmadığını kanıtladı" dedi.

İşte Üstel'in seçim sonrası tespitleri...

 

CHP TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLMADIĞINI KANITLADI

“CHP bazı yerlerde puan kazandı deniyor ama benim yorumum şu, CHP’nin bir Türkiye partisi olmadığını kanıtladı. BDP için söylenen ve BDP neden Türkiye partisi olamıyor sorusunun bence şimdi CHP için sorulması gerekiyor. Güneydoğu’da hiç yok. Bunu düşünmesi lazım.”

İSLAMİ KİMLİK DAĞILDI

"Bütün İslami kesimler AK Parti’ye yöneldi demek mümkün değil. Daha az oranda da olsa İslami kimlik dağıldı ve kim nereye tutunuyor ona da bakmak lazım.”

Üstel, AK Parti'nin her ne kadar Erdoğan’ı öne çıkarsa da çok iyi çalışan bir teşkilatı olduğunu da sözlerine ekledi. 

KİMİN AK PARTİ'Sİ DİYE BİR SORU YOK

"Kimin CHP’si sorusuna karşılık kimin AK Parti’si diye bir sorun yok. Yolsuzluk iddiaları vs insanların kafasında bir soru işareti yaratırsa orta vadede böyle bir sorun çıkabilir ama ben AK Parti’nin içinden yeni bir parti çıkmasını da pek öngöremiyorum. Benim öngörüm AK Parti genel seçimlere kadar kendini konsolide ederek gitmesi yönünde."

SEÇMEN 'DEVAM EDELİM' MESAJI VERDİ

"AK Parti seçmeni, partisine devam edelim mesajı verdi. Sadece kişisel karizma da değil, bir tarafta alternatifsiz olması ve istikrar meselesi önemli. Bir beklentisi var."

ERDOĞAN HEM BAŞBAKAN HEM CUMHURBAŞKANI

“Gerçek olmasa bile, Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun olmasın, bu seçim sonrası en azından algı düzeyinde şu an hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı. Hatta İstanbul belediye başkanı"

Seçimlere “çok gergin” bir ortamda girildiğini söyleyen Üstel, “En önemlisi seçim sonrasında bu gerginlik ortamının sürecek gibi görünüyor” diyor.

Bu beklentisinin nedeni sadece Türkiye’yi bekleyen iki seçimin ötesinde. 2015 yılının Ermeni katliamının 100. yılı olduğunu hatırlatan Üstel, “Türkiye’nin uluslararası alanda çok sıkışacağı bir döneme girecek” diyor. (BBC)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.