CHP ve DEM Parti ittifak için uzlaştı! İşte kirli pazarlıkta istenilenler

CHP ve DEM Parti ittifak için uzlaştı! İşte kirli pazarlıkta istenilenler

CHP ve DEM Parti yerel seçimde ittifak yapmak için uzlaştılar. İşte DEM Parti'nin uzlaşı için CHP'ye sunduğu şartlar;

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden alınan yenilginin ardından CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13 yıldır oturduğu başkanlık koltuğundan 'değişim' diyerek eden Özgür Özel aynı siyaseti uygulamaya devam ediyor.

Emanetçi başkan Özgür Özel, daha kurultaydan başladı PKK'lı Selahattin Demirtaş'a ve Gezi'nin finansörü Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'ya selam çakmaya.

Yaşananlara bakılınca Özgür Özel'in de Kemal Kılıçdaroğlu gibi HDPKK'yı yanına alacağı anlaşıldı. Çünkü selam çakmakla kalmayan Özel, Türkiye düşmanı Pervin Chakar'ın elini öptü, DEM'den görüşmek için randevu istedi.

Yaşananlar sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün DEM'i ziyaret etti.

Özgür Özel'in DEM ziyareti sonrası Özgür Özel, Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları açıklama yaptı.

Özel, açıklamasında pazarlığın devam edeceğinin sinyalini verirken DEM'in Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın Özgür Özel için "CHP'nin Eş Başkanı diyesim geldi" ifadelerini kullanıp gülmesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

DEM'in Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın Özgür Özel'e sarf ettiği sözleri köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Espriyle de olsa DEM Partililerin, Özel'in CHP'yi tek başına yönetemediğini, esas aktörün arka planda Ekrem İmamoğlu olduğunu kamuoyu önünde seslendirmeleri bir hayli manidardı. Bunun siyasi bir anlamı olduğu da çok açık. Kimbilir belki de esas görüşülmesi gereken aktörün kim olduğu böylece hatırlatılmış oldu. Tıpkı Muharrem İnce'nin Özel'den önce İmamoğlu ile görüşmesi gibi. Yakında yeni bir "protokol skandalı" patlak verirse hiç şaşırmam" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, iki parti iş birliği için uzlaştı.

İki parti de ilk olarak kurul kurup yerelde iş birliğine ve bunun yöntemlerine yönelik çalışma yapacak.

Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde ittifak kararı alınırken Cumhur İttifakı'na karşı yeni bir masa kurma çabalarının olduğu bilgisi sızdı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.