CHP ve HDP ittifakı resmileşti! Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

CHP ve HDP ittifakı resmileşti! Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

HDP'nin seçimlerde resmen Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğine yönelik ilk açıklama geldi. İsmail Saymaz, HDP'li Mithat Sancar ile görüştüğünü ve Sancar'ın kendisine 'Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz' dediğini ifade etti.

CHP'nin medyası Sözcü TV'de açıklamalarda bulunan İsmail Saymaz HDP'nin seçimlerinde CHP'yi destekleyeceğini resmen duyurdu.

Saymaz yaptığı açıklamada "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bu seçimde açıkça Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini bana söyledi." ifadelerini kullandı.

 

"KILIÇDAROĞLU İLE HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR"


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gazeteci İsmail Saymaz'a seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı: 

 

Sancar, "Biz bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedef, tek adam rejimine son vermek. İkinci hedef, demokratik dönüşüm konusunda en etkili güç haline gelmek. Tek adam rejimine son vermenin yolu cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor. Bir tarafta rejimi kalıcı hale getirmek isteyen Cumhur İttifakı'nın adayı var; Erdoğan. Diğer yanda, rejimi değiştirme sözü veren Kılıçdaroğlu var. Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik." ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.