CHP ve İYİ Parti ittifakı genişletti: İşte yeni iller

CHP ve İYİ Parti ittifakı genişletti: İşte yeni iller

Yerel seçimler öncesi Ankara’da hareketli günler yaşanıyor. CHP İyi Parti ittifakına yeni iller de eklendi.

Türkiye Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere odaklandı. Seçimlere 80 gün kala İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı genişletti ve yeni illerde uzlaşı sağladı.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi ittifak çatısı altında girmeye karar vermiş ve  bazı büyükşehirleri paylaşmıştı. Bu büyükşehirlere yeni iller dahil edildi.

Buna göre; CHP ile İYİ Parti’nin seçimlerde yapılacak ittifaka Malatya ve Kahramanmaraş’ta eklendi. Böylece büyükşehirlerde ittifak 23’e yükselirken, iki parti 20 ilde de uzlaşı sağladı.

İYİ Parti’nin CHPYi destekleyeceği il sayısı 14’e yükseldi. Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti CHP’nin elinde bulunan mevcut il belediyeleri olan Çanakkale, Burdur, Giresun, Kırklareli, Edirne, Yalova, Sinop ve Zongundak’ın dışında Kırşehir, Bolu, Erzincan, Artvin, Bilecik ve Bartın’da da CHP’yi destekleyecek.

CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de İYİ Parti’yi destekleme kararı aldı. Alınan bilgilere göre iki parti arasında paylaşılan büyükşehirlerin ilçelerinde de  büyük oradan anlaşma sağlandı. Kısa sürede bu uzlaşı sağlanan il ve ilçelerin resmi olarak açıklanması bekleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.