CHP ve İYİ Parti'de Mansur Yavaş krizi

CHP ve İYİ Parti'de Mansur Yavaş krizi

CHP ve İyi Parti’de Mansur Yavaş krizi yaşanıyor. İki partinin ortak aday çıkarması durumunda Ankara’dan kimin aday gösterileceği merak konusu oldu.

CHP ile İyi Parti arasındaki görüşmelerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cengiz Topel Yıldırım'ın gündeme geldiği iddia edildi.

CHP ve İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinin tıkanmasına neden olan Ankara’da, düğümün Cengiz Topel Yıldırım üzerinde çözülmesi için çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, 29 Kasım Perşembe günü Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Genel Merkezinden çıkarken görüldü. Yıldırım’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü öğrenildi. Bu ziyaretin, Ankara’da yerel seçime ilişkin işbirliğinde yaşanan tıkanıklığı çözecek formülle ilgili olduğu bildirildi. Akşener’in, Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yaktığı kulislerde konuşuluyor.

CHP MANSUR YAVAŞ’I ÖNERMEDİ

CHP ve İYİ Parti’nin işbirliğine ilişkin bugüne kadar yürüttüğü görüşmelerde, tahmin edilenin aksine Ankara için Mansur Yavaş isminin gündeme gelmediği, Yıldırım’ın isminin ise masaya konulduğu iddia ediliyor.

Bu gelişme nedeniyle İYİ Parti yönetimi, Yıldırım ile görüşme ihtiyacı duyduğu öne sürülüyor. Görüşmenin, o tarihte Almanya’da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yapıldığı ve Yıldırım’ın görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.